Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Városi ingatlanban kaptak helyet a polgárőrök

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. január 14. 10:15
Városi ingatlanban kaptak helyet a polgárőrök
A lelkes önkéntesek várhatóan tavasszal foglalhatják el törökzugi bázisukat

Képünk a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület tavalyi közgyűlésén készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Tavaly év végén egy városvezetői megbeszélésen döntöttünk arról, hogy a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület székhelye Észak-Törökzugba kerül – írta közösségi oldalán Kónya István alpolgármester.
 
Kónya István lapunknak kifejtette: már évekkel korábban felmerült az igény arra, hogy a  létrehozzanak egy olyan polgárőrcsoportot, amelynek tagjai elsősorban a Törökzugban teljesítenének szolgálatot. Kiemelte: a városvezetés számára fontos a helyiek biztonsága, ami felé egy újabb lépés a lakótelepen létrejött csoport. 

– A polgárőrök számtalan rendezvényen, fesztiválokon, sporteseményeken segítik a szervező munkáját, iskolakezdéskor pedig a gyerekek és a szülők úttesten való biztonságos átjutását is segítik reggelente. Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy ez a társadalom számára mennyire hasznos tevékenység. A gyulaiak 2017-ben összesen 13 701 óra szolgálatot teljesítettek, ez az idő minden évben nagyságrendileg ugyanaz – hangsúlyozta az alpolgármester. Kiemelte: a helyi polgárőrök szolgálati idejük nagy részét külterületen végzik, főként a téli időszakban. 

– Megjelennek, beszélgetnek az ott élőkkel, és a zártkerteket is ellenőrzik és figyelik – fejtette ki. Kérdésünkre azt is elárulta: a város önkormányzata évente 500 ezer forinttal támogatja a gyulai polgárőröket.  

– A helyszínnel kapcsolatos döntést segítette, hogy a Törökzugi ABC mellett található szórakozóhely bezárt, így az önkormányzati tulajdonú helyiség szabaddá vált – részletezte Kónya István. Elmondta, hogy több szakemberrel is megtekintette a helyszínt az átadás előtt, ami várhatóan tavaszra készül el teljesen. 

Az alpolgármester azt is kiemelte, hogy a helyi polgárőrök önkéntes munkája és a város biztonsága érdekben tett fáradozásai elismerést érdemelnek. Ezzel a fejlesztéssel köszönetünket szeretnénk kifejezni fontos, önként vállalt tevékenységük iránt – tette hozzá. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)