Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartotta vándorgyűlését a Magyar Reumatológusok Egyesülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. szeptember 24. 20:03
Gyulán tartotta vándorgyűlését a Magyar Reumatológusok Egyesülete
A hétvégi betegnapon felvilágosító előadásokkal várták az érintetett szervezetek képviselőit
Gyula városa adott otthont a Magyar Reumatológusok Egyesülete éves vándorgyűlésének szeptember 22–24. között. A 88 éves egyesület jelenleg 1100 tagot számlál, és a szervezők célja a fürdővárosban is a magas színvonalú szakmai programok és a tartalmas szórakozás biztosítása volt.
____Eredeti-GYHRCSD_005.JPG

sajtótájékoztató a gyulai művelődési központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az eseményhez kapcsolódó szeptember 23-i sajtótájékoztatón kiderült: a kongresszuson 48 előadás hangzott el, és 40 poszter került bemutatásra különböző prezentációk formájában.

Az orvoskongresszussal párhuzamosan zajlott a szakdolgozói egyesület (MRSZE) vándorgyűlése. Az ötletgazdák betegnapot is szerveztek erre a hétvégére, amin főként felvilágosító előadásokkal várták az érintetett szervezetek képviselőit.

Prof. dr. Szekanecz Zoltán, az MRE és a kongresszus elnöke az eseményen fontosnak tartotta elmondani, hogy külföldön régóta szokás az orvosok, betegek és szakdolgozók képviselőinek közös kongresszusa, amit hazánkban negyedik éve rendeznek meg. A szervezők képviselője hozzátette: ezúttal az orvosi programokra 500 résztvevő regisztrált.

Domján Andrea, a szakdolgozók képviseletében megjelent MRSZE elnöke azt emelte ki, hogy a szakdolgozók köre egy dinamikusan fejlődő, aktív társaság, és közülük ez alkalommal közel 150-en jelentek meg.

– Az ápolók mellett asszisztensek, ergoterapeuták, dietetikusok színesítik a szakdolgozói képet, akiket minél széleskörűbb tudományos programmal igyekszünk kiszolgálni – tette hozzá Domján Andrea.

A sajtótájékoztató végén dr. Nagy György, az MRE titkára hozzáfűzte: az eseményen a tudományos munkáknak széles skáláját mutatják be, amik között laboratóriumi munkák és klinikai megfigyelések is vannak.

– Szükség van erre, mert a szakma dinamikusan fejlődik, ahogy a gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelések is. Óriási áttörések vannak, elsősorban a biológiai terápia kapcsán – tette hozzá dr. Nagy György.

A háromnapos szakmai esemény szeptember 24-én, szombaton délután zárult Gyulán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)