Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nőtt a gyulai kiállítóhelyek látogatottsága

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. augusztus 16. 19:19
Nőtt a gyulai kiállítóhelyek látogatottsága
Van olyan múzeum, ahol 30 százalékkal több érdeklődő fordult meg
____Eredeti-gyulaivar_PS_2.jpg

A gyulai vár még mindig az ország legnépszerűbb erődítményei közé tartozik

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Nőtt a látogatószám a gyulai kiállítóhelyeken az év első hét hónapjában, van olyan múzeum, ahol augusztusig 30 százalékkal többen fordultak meg a tavalyi év azonos időszakához képest – tájékoztatta lapunkat Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A közleményből kiderül, az ország leglátogatottabb erődítményei közé tartozó gyulai várra 2015 első hét hónapjában csaknem 36 ezren voltak kíváncsiak, idén pedig 40 ezer fölé emelkedett a látogatószáma, ami tíz százalékot meghaladó növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A március közepén átadott Almásy-kastély látogatottsága alapján az ország legnépszerűbb kiállítóhelyei közé tartozik. A főúri életformát és a cselédség mindennapjait bemutató látogatóközpont kiállítását eddig 35 ezren nézték meg – közölte Dombi Ildikó.  

A kisebb múzeumok ugyancsak jól teljesítettek. Az Erkel Ferenc Emlékházba eddig 30 százalékkal többen látogattak el, mint tavaly, míg a dualizmus kori Magyarország vidéki polgári életét bemutató Ladics-házban és a Kohán Képtárban mintegy 20 százalékkal több érdeklődő fordult meg.  

Az ügyvezető szerint a látogatószám-növekedésben a korábbinál markánsabb online jelenlét, illetve a tudatos marketing- és kommunikációs tevékenység is szerepet játszik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)