Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zsidó Kitti, aki hét világcsúcsot is megdöntött egyetlen versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosSPORT • 2016. augusztus 01. 10:00
Zsidó Kitti, aki hét világcsúcsot is megdöntött egyetlen versenyen
Gyula város példaértékű sportolói
Nemrég új cikksorozatot indítottunk útjára, amelyben a város példaértékű sportolóit mutatjuk be Önöknek. Az interjúkban nemcsak sportéletüket, hanem egy kicsit a magánéletüket is szeretnénk megmutatni, ezzel is közelebb hozva őket az olvasókhoz. A második részben Zsidó Kitti erőemelőről lesz szó. A Gyulai Body-Fit Testépítő és Erőemelő Egyesület versenyzője fiatal hölgyként áll helyt egy igencsak férfias sportban, első ránézésre talán senki nem mondaná meg róla, hogy hét erőemelő világcsúcsot is megdöntött egyetlen verseny alatt.
____Eredeti-zsido_kitti.jpg

Zsidó Kitti 

Fotó: Gyulai Hírlap 

– Mióta vagy kapcsolatban az erőemeléssel?

– Az erősport nálam nem régi szerelem. 2014-ben kezdtem el foglalkozni ezzel a sportággal, de az elején csak sportolni szerettem volna. Nem gondoltam, hogy a vasak között találom magam. Ahogy haladt az idő, egyre mélyebben ástam bele magam az erőemelésbe.

– Miért pont az erőemelést választottad?

– Mint mondtam, nem akartam soha erőemeléssel foglalkozni, csak edzeni szerettem volna egy crossfittel foglalkozó edzőteremben. Az edzés és a súlyok használata már régóta tetszett, és a crossfitedzésrendszert szerettem volna kipróbálni. Sajnos, a crossfit ellen szólt, hogy időközben rájöttünk, hogy nem megfelelő az állóképességem.

– Hogyan jöttetek rá, hogy tehetséged van hozzá?

– Az akkori edzőm, Faniszló Máté látta meg, hogy lenne keresnivalóm a sportágban. Elvégeztünk egy sor tesztet, és abban az évben már rajhoz is állhattam egy versenyen. Azt láttuk, hogy a gyakorlatok végrehajtásánál, és a súlyok növelésénél is komoly előrelépést tudtunk tenni. Erre jött még az izomzatom terhelhetősége.

– Van egy barátom, aki csak a ringben és az edzőteremben érzi jól magát. Zsidó Kitti hol érzi a legjobban magát?

– Minden két helyen jól érzem magam. Nekem is vannak „csajos” szokásaim és „barátnős” programjaim. A hétköznapi élet talán a felkészülés bizonyos szakaszában zavar, amikor a terheléstől fáradt és feszült vagyok. Akkor, nem szívesen vagyok az edzőteremben sem, és az emberek között sem.

– Mit csinálsz, amikor nem edzésen vagy? Van kedvenc elfoglaltságod?

– Hétköznap én is dolgozok, edzéseket vezetek egy gyulai teremben. Az edzés mellett nem igazán van „aktív” tevékenységem. Szeretek otthon lenni, pihenni és ellazulni. De szeretek még fotózni, wellnessezni, szaunázni és étterembe járni. Emellett szeretem külföldi erőemelők és súlyemelők videós blogjait nézni, vagy blogokat olvasni. Ezekből új ötleteket lehet meríteni a táplálkozásról, az edzésmódszerekről és új gyakorlatokról, amiket aztán megtaníthatok az általam vezetett edzéseken. És természetesen hétvégenként szeretek mászkálni a városban, emberek között lenni.

– Nagyon sok mindent elértél már a sportban. Mitől lenne teljes a pályafutásod?

– Nemsokára a világbajnoki címért indulunk a társaimmal. Ott is az arany a cél, lehetőleg világcsúccsal! A legfőbb vágyam pedig az, hogy a lehető legtöbb szervezetnél elnyerjem a legfontosabb címeket.

– Kinek szeretnéd megköszönni az eddigieket?

– Először szeretném megköszönni Faniszló Máténak a rengeteg munkát és időt, amit rám áldozott, és hogy segített megtalálni azt, amit igazán szeretek. A mostani versenyidőszakra már más emberek szárnyai alatt készültem, teljesen új módszerekkel. Köszönöm szépen a segítséget és támogatást Süli Józsefnek és Papp Dávidnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)