Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Itt a vége! Ki ülhet fel vasárnap este Európa trónjára?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosSPORT • 2016. július 09. 20:19
Itt a vége! Ki ülhet fel vasárnap este Európa trónjára?
Fortuna szerint Portugália viszi haza az Henry Delauney-trófeát!
A Franciaország–Portugália találkozóval július 10-én, vasárnap 21.00-kor lezárul a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság. A Gyulai Hírlap szerkesztősége megmondja a tutit! Hogy tényleg biztosra menjünk, három módszer alapján is „kiszámoltuk” a végső nyertes csapatot! Elemeztünk, szavaztunk és a szerencsére is rábíztuk:)
____Eredeti-eb2016_logo__1_.jpg

 

 

Elemzés

Kezdjük azzal a Portugáliával, amely csapat az első győzelmét az egyenes kieséses szakaszban szerezte. És akkor is, csak az elődöntőben! Mondhatnánk, hogy az „egyemberes” válogatott nagyban függ Cristiano Ronaldo pillanatnyi formájától.  Ám ebben az esetben nem élhetünk ezzel, mert Ronaldo az utóbbi időkben – a nagy pillanatokban is – kimagaslóan tud futballozni, és mert ott játszik még Pepe, Nani és Renato Sanches is. Az azonban biztos, hogy a „bukik” egyharmad-kétharmad arányban nem a luzitánokra tippelnek. Ami az eddigi bukdácsolást látva nem is csoda! Portugália két dologban bízhat, Cristiano Ronaldo győzni akarásában és a tizenegyespárbajban.

Franciaország esetében ódákat kell zengenünk! Az edzőként is sikeres Didier Deschamps – hát még játékosként – alaposan összerakta a Bleus-ket. Letisztult játékstílusuk és stabil védelmük mellett a már szinte biztos gólkirály, Antoine Griezmann jelenti azt a bizonyos pluszt. És még nem beszéltünk a hazai pálya előnyéről, ahogy arról sem, hogy 1984-ben Eb-címet, 1998-ben pedig Vb-címet ért a hazai rendezés. Szerintünk most is!

Szavazás

A szerkesztőségen belül megrendezett szavazáson az öt szavazatra jogosult személyből 4-en Franciaországra és 1 ember pedig Portugáliára szavazott. Az ellenőrző szavazáson, a megkérdezett ökölvívók közül, 9 személy francia, míg két fő portugál győzelmet vár. Az eredményből világosan látszik, hogy a „megismételt BL-döntőn” a franciák örülhetnek majd. (A 2016-os Bajnokok Ligája döntőn is egymással szemben állt Cristiano Ronaldo és Antoine Griezmann)

Érmefeldobás

A lehető legtisztább és legkifinomultabb módon döntöttem el, hogy ki lesz Európa egyeduralkodója. Fogtam a kávépénzemet és feldobtam a levegőbe! Ha fej, akkor Franciaország harmadszor, ha írás, akkor Portugália először ér fel a csúcsra.

Fortuna szerint Portugália viszi haza az Henry Delauney-trófeát!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)