Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Grafológiai portrékat állítottak ki a Pándy Galériában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2016. június 16. 16:11
Grafológiai portrékat állítottak ki a Pándy Galériában
Bokor Ildikó ismert emberek személyiségét mutatja be aláírásukon keresztül
____Eredeti-alap.jpg

Bokor Ildikó 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Izgalmas, rendhagyó tárlaton vehetnek részt azok, aki júniusban a Pándy Galériába látogatnak. A június 16-án megnyitott kiállítás ismert hazai színészek és zenészek személyiségét mutatja be, amihez grafológus alkotójuk kizárólag aláírásaikat használta fel.

A megnyitón Bokor Ildikót, a különleges portrék készítőit kérdeztük, aki lapunknak elárulta: négy éve dolgozik a most bemutatott leírásokon. – A Gyulai Várszínháznak sokat köszönhetek, akik lehetővé tették, hogy találkozzam a művészekkel, és aláírást kérjek tőlük. Mindegyikük látta a róla készített portrét, és találónak tartották. Nem minden derül ki egyetlen aláírásból a személyiségről, ám annyi biztosan, ami egy portréhoz kell. Ehhez a szakmai tudáson és felkészültségen túl szükség van egyfajta belső látásra is – tette hozzá a tárlat ötletgazdája.

A szakember kérdésünkre azt is elárulta, hogy a szignó minden ember esetében jól tükrözi azt, milyen az illető személyisége, mentális képessége, intelligenciája, és akár a hangulatát is. – Minden aláírás egyedi, ahogy az ujjlenyomatok is. Az itteniek között sok számomra is különleges volt, például Eperjes Károlyé, akié olyan érdekesen megalkotott, mint egy festmény, vagy Rudolf Péteré, akié nagy művész létére meglepően szerény és hétköznapi jegyeket mutat. Olyan is akad, akién egyértelműen látszik az egó és az énközpontúság, amit nem feladatom eltitkolni, de ennél azért diplomatikusabban fogalmazom meg a leírásokban – tette hozzá Bokor Ildikó.

A grafológus azt is hozzátette, hogy elemzéskor nem befolyásolja az, hogy az illető szimpatikus-e vagy sem, ahogy még a saját családtagjainál sem számítanak a személyes érzések, hiszen munka közben csak az írásképre koncentrál és nem arra, hogy az kitől származik.

A kiállítás most harmadik alkalommal tekinthető meg Gyulán, és a kórház területén kialakított galériában egészen június végéig díjmentesen végigolvashatja bárki a kedvenceink aláírása alapján alkotott személyiségrajzokat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)