Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai vár lesz a helyszíne a Békés megyei múzeumok juniálisának

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2016. június 01. 16:45
A gyulai vár lesz a helyszíne a Békés megyei múzeumok juniálisának
A június 3-ai rendezvény ideje alatt a vár földszintje ingyen látogatható
____Eredeti-var.JPG

A rendezvénynek a gyulai vár ad otthont 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A Békés Megyei Múzeumok Juniálisát június 3-én, pénteken 10–13 óra között rendezi a gyulai várban az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. Az eseményen a megye múzeumai, kiállítóhelyei mutatkoznak be, kiadványaikkal, érdekes tárgyaikkal, múzeumpedagógiai ajánlataikkal, játékos foglalkozásokkal invitálják intézményeikbe az érdeklődőket.

A 2016-os rendezvényen a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, a szintén békéscsabai Munkácsy Emlékház, a biharugrai Falumúzeum és Szabó Pál Emlékház, a dévaványai Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény, Orosházáról a Nagy Gyula Területi Múzeum és a városi képtár, a szeghalmi Sárréti Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum, a Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország, a Körösladányi Helytörténeti Gyűjtemények Háza és a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. mutatkozik be.

A tervek szerint az eseményen 10 órakor Kónya István, Gyula város alpolgármestere köszönti a jelenlévőket. A rendezvény ideje alatt a vár földszintjére a belépés díjtalan. Az eseményre előzetesen regisztráló iskolai csoportok 10–13 óra között díjmentesen járhatják be a várat. A múzeumok bemutatkozása mellett kovács- és solymászbemutató is színesíti a programot. 

 

____Eredeti-szorolap_muzeumok.jpg

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)