Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Iszapolj a szép fádért!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2016. június 05. 07:00
Iszapolj a szép fádért!
A fiatal fák tövénél nedves legyen a föld, ne pedig repedezett
____Eredeti-barackfa.jpg

képünk illusztráció

Forrás: tnhomeandfarm.com 

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Miután elleptek minket a levéltetvek, permetezési kényszerünk is jelentkezett. Nos, a kertemben is sok levéltetű van, mert idő hiányában, továbbá az időjárás vagy az időbeosztás miatt a védekezésre nem volt lehetőségem. Viszont ezt a katicabogarak meghálálták, mert a fáimon százával tevékenykednek, és hamarosan letakarítják a tetveket petéstől-lárvástól, és erre egyetlen növényvédőszer sem képes.

Amint korábban jeleztem, egy kis türelem és szerencse meghozza a gyümölcsét. Felhívom a kedves figyelmüket, hogy a harlekinbogár lárvája, mely igen hasonlít a katicabogár lárvájához, csípni is tud, mint egy bolha – vagy ahogy helyenként mondják: „bálhá”.

Egy ismerősöm jelezte, hogy a tavaly ültetett díszcseresznyefája ramaty állapotban van, az elgyengülés minden jelét produkálja. Nos, a szemrevételezés alatt szomorúan tapasztaltam, hogy az öntözővíz mennyisége nem volt megállapítható. A sok esőre nem hagyatkozhatunk, mert mire a növények kihajtottak volna, már oda is volt. A gyümölcsfákkal ugyanígy jártak többen, főleg az őszibarack és a kajszibarack ültetése során. A kertészek nem véletlenül hangsúlyozzák az iszapolás lényegét, mert azzal szinte teljes a siker. A fiatal fák tövénél nedves legyen a föld, ne pedig repedezett!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)