Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára jön Tom Lumen, Csordás Tibor és a The Scarlet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. május 20. 14:00
Gyulára jön Tom Lumen, Csordás Tibor és a The Scarlet
Programajánló
____Eredeti-Tom_Lumen.jpg

Május 21-én, szombaton 21 órakor Tom Lumen ad koncertet az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Forrás: youtube.com

Mogyoróssy János Városi Könyvtár
Május 21-én 10 és 13 óra között a Boróka Kulturális Egyesület terápiás rajzfoglalkozásra hívja a 6-10 éves diákokat a könyvtár földszinti előadótermébe.

Almásy-kastély kápolnája
Az Aknay János, ef Zámbó István és Tábori Csaba festőművészek munkáiból összeállított, Jézus élete című tárlat június 10-ig tekinthető meg.

Tájvízház
Varga Anikó portrérajzoló A csend hangjai című kiállítása május 29-ig látogatható.

Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galéria
Jász Jolán Jana művész-tanár kiállítása május 28-ig tekinthető meg.

Vigadó
Május 19-én 14 órakor, a Zrínyi-emlékév programjaihoz csatlakozva az általános iskola 7-8. és a középiskola 9-10. osztályos tanulói számára történelmi vetélkedőt szerveznek. Az eseménnyel a gyulai vár 1566-os török ostromának 450. évfordulójára emlékeznek. 

Városháza díszterme, gyulai vár lovagterme
Május 27–28-án a gyulai vár 1566-os ostromának 450. évfordulója tiszteletére tudományos konferenciát tartanak. A kereszténység védőoszlopa – Gyula 1566-ban című kétnapos tanácskozás első ülésnapján, május 27-én 10 órától Gyula várának 1566. évi török ostromáról, annak történeti és régészeti kutatásáról, valamint a korszak hadtörténetéről, várépítészetéről és történeti forrásairól hangzanak el előadások a városháza dísztermében. Másnap 10 órától nyilvános műhelybeszélgetésen ismerhetik meg az érdeklődők a gyulai Szigeterőd-program keretében elvégzett tudományos kutatások eddigi eredményeit. A gyulai vár lovagtermében az erődítmény török kori védelmi rendszerének, palánkerődítéseinek rekonstrukcióját célzó projekt történeti, régészeti, természettudományi és építészeti problémáiról is szó lesz.

Kultur Cafe
Május 28-án 21 órakor az Acoustic Planet lép színpadra.

Göndöcs-kert
Gyermeknap alkalmából május 29-én 15 órától az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. színes programokkal kedveskedik a kicsiknek.

Erkel Ferenc Művelődési Központ színházterem
Május 31-én 19 órakor az Erkel-bérlet ötödik előadásaként Topolcsányi Laura – Berkes Gábor Ikrek előnyben! című zenés vígjátékát mutatják be.

Almásy-kastély kávézó
Május 21-én 17 órától a Gyulai Pálinkamanufaktúra jóvoltából különböző pálinkákat kóstolhatnak az érdeklődők. Május 27-én és 28-án 17 órától kávéházi zenés estre invitálják a kikapcsolódni vágyókat.

Almásy-kastély
A gyermeknap alkalmából május 28-án 10.30-tól 13 óráig barokk kori alkotóházba, vadászkutya-bemutatóra és nosztalgiafotózásra várják a gyerkőcöket és szüleiket. A részvételi díj 500 Ft, amely tartalmaz egy hűsítő italt a Kastély kávézóban.

Gyulavári kastély
Május 20–22. között hatodik alkalommal rendezik meg a Gyulavári Kastélynapokat. Az ingyenes rendezvényen gasztronómiai, sport- és kulturális programokkal, valamint sztárfellépőkkel várják az érdeklődőket.

Erkel Ferenc Művelődési Központ
Május 21-én, szombaton 21 órakor Tom Lumen ad koncertet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)