Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy nemzet születéséről Kincses Zoltánnal

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2016. május 16. 12:30
Egy nemzet születéséről Kincses Zoltánnal
Szőke András Bakkermann című filmjének forgatókönyvírójával találkozhatnak az érdeklődők május 17-én a gyulai könyvtárban
____Eredeti-konyvtar.JPG

A rendezvénynek a gyulai könyvtár ad otthont 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Az iskolákban talán nem meglepő, mikor az eposzok szóba kerülnek. De valljuk be őszintén: nem tűnik hétköznapi dolognak, ha azt halljuk, hogy valaki napjainkban ilyen hőskölteményt ír. Ráadásul választott témája sem hétköznapi, bár kétségtelen, hogy Nimród király története illőnek tűnik ehhez a műfajhoz. De vajon mi vette rá a szerzőt, hogy ebben a formában adja közre az alkotást? Honnan származik a választott téma ötlete?

A gyulai Arany János Művelődési Egyesület meghívottja minderre megadhatja majd a választ, május 17-én 18 órától a könyvtár előadótermében ugyanis Kincses Zoltán lesz az egyesület vendége, aki a bibliai történetet epikus, verses formába öntötte a közelmúltban. A Szeghalmon élő szerző talán kevesek számára ismert, de érdemes tudni, hogy ő írta például Szőke András Bakkermann című filmjének forgatókönyvét. Új kötetének bemutató estjén segítői lesznek a szövegek előadásával Kovács Ágnes és Gulyás Erika. Az ingyenes programra minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező egyesület és a bemutatkozó szerző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)