A gyulai kolbász
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
A Gyulahús Kft. is képviseltette magát a május 6–7. között megrendezett székelykeresztúri hungarikumkonferencián és értéktár-kiállításon. A Hargita megyei településen a cég több termékét, köztük a 2013-ban hungarikummá nyilvánított gyulai kolbászt is megkóstolhatták a látogatók.
Gila Éva, a húsipari vállalat marketingmenedzsere megkeresésünkre elmondta: a Városok, Falvak Szövetsége által szervezett szakmai nap résztvevői a határon túli nemzeti értékek feltérképezéséhez kívántak segítséget nyújtani. A szakember hozzátette: az esemény a tapasztalatcsere mellett arra is lehetőséget nyújtott, hogy bemutassák termékeiket az erdélyi közönségnek.
Bár a cégnek sikerült megvetnie a lábát Erdélyben, a régió nem tartozik a legnagyobb felvevőpiacai közé – tudta meg lapunk a marketingmenedzsertől. Gila Éva kifejtette: a székelykeresztúrihoz hasonló rendezvények lehetőséget adnak arra, hogy a fogyasztók személyesen győződjenek meg termékeik minőségéről, ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy a társaság növelni tudja márkaértékét.
A Gyulahús Kft. képviselői a hétvégi, Kovásznán rendezett testvérvárosi találkozón is részt vettek. Az eseményen interaktív előadással és gasztronómiai bemutatóval népszerűsítették a gyulai kolbászt.