Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Belenyaltunk az idei gyulai fagylaltkínálatba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterMAGAZIN • 2016. május 09. 09:00
Belenyaltunk az idei gyulai fagylaltkínálatba
Facebook fagyit lájkoltunk, pálinkással emeltük a hangulatot, a vanília-puncs-csokoládé trilógia pedig örök
Belvárosi fagylaltozókat jártunk végig – a teljesség igénye nélkül – annak érdekében, hogy olvasóink még nagyobb kedvvel és egy kicsit több információval vágjanak neki a nyári fagylalttúráknak. Találkoztunk gigaadagokkal, extrém alacsony árakkal, 30 éves receptekkel, valamint olyan cukrászdával is, ahol nem örültek a hirtelen jött promóciónak.
____Eredeti-dobi_2.JPG

a dobi fagyizóban jó áron ehetünk remek fagylaltokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Első utunk a Surinás cukrászdába vezetett, ahol elárulták nekünk: hatféle fagylaltjuk mindegyike közel 30 éves recept alapján készül. Elmondták, hogy szándékosan tartanak alacsony választékot hagyományos ízekkel, mert hitvallásunk szerint a kis vállalkozásuk a magas minőségi követelményeknek csak így tud megfelelni. Ebben az üzletben a főzött fagylalt házi tejből készül, és 4 dekagrammos gömbök formájában értékesítik. Az Ernyő utcában található fagylaltozó kiváló a csendes helyre vágyóknak, azoknak, aki egy jófajta vanília-puncs-csokoládé trióba nyalnának bele.

____Eredeti-surinas.JPG

a surinás fagyizóban a régi ízek garantáltak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Aki ezzel szemben a különlegességeket szereti, semmiképpen ne hagyja ki a nemrégiben Gyulán is megnyitott Levendula fagyizót. Az országban 16 bolttal rendelkező csapat olyan különlegességekkel várja látogatóit, mint a zöld tea, gorgonzola, csipkebogyó, mentás málna és levendula fagylaltok. Kínálatukban tej-, glutén- és cukormentes édességek is megtalálhatók, és egy kedves, mosolygós lány a pult másik oldalán. A különleges gasztrokaland gombóconként 250 forintos áron érhető el, ezért 5 dekás adagok járnak. Mint megtudtuk: a Levendulában a gyümölcsfagylaltokat Szentkirályi ásványvízzel készítik, és igyekeznek tartósítószer- és adalékanyag mentesen főzni azokat. Plusz pont jár azért, hogy minden fagylalt kóstolható vásárlás előtt.

 

____Eredeti-levendula__4.JPG

a levendula fagyizóban igazi különlegességekkel találkoztunk

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Nincs ez másként a hangulatos Blanár utcai Dobi fagylaltműhelyben sem, ahol a prémium alapanyagok ellenére extrém alacsony áron juthatunk fagylalthoz. A családi vállalkozásban a 4 dekagrammos adagok ára 120 forint, és olyan érdekes ízeket kóstolhatunk, mint a 3,5%-os alkoholtartalmú gyümölcsös pálinkafagylaltok, a cukormentes és kalóriamentes eritrittel ízesített aloe verás fagylalt, a madagaszkári vanília, a rizsfagylalt és az étcsokoládé. A színes kínálat a hagyományos ízek mellé érdekes aromákat is kínál, biztosan sokak kedvencei lesznek idén nyáron is Dobiék. A tulajdonosok lapunknak elárulták, hogy csak a legjobb minőségű alapanyagokban hisznek, és a lehető legkevesebb cukorral készítik el termékeiket. A kínálatban glutén- és laktózmentes édességek is szerepelnek, kisgyermekesek számára pedig külön öröm a felkészült és nagyon kedves tulajdonosok által biztosított fagyizás utáni nedves törlőkendő.

 

____Eredeti-mukezes_3.JPG

a kézművesben minden gyönyörű és finom

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Nem volt ilyen szerencsénk a nemrégiben megnyílt Kossuth Lajos utcai Reformcukrászdában, pedig érkezésünkkor igyekeztünk egy percig sem zavarni az eladó hölgyet a telefonálásban, türelmesen vártunk, amíg megbeszéli, hol mi újság éppen. Érdeklődésünkre sajnos a mondatot sem hagyta befejezni, és szigorúan közölte: most kevés a fagylalt, jobb, ha elmegyünk, és nem érdeklődünk tovább. Igyekeztünk elmondani, hogy mindez nem számít, hiszen a városiakat érdekelheti, mit árulnak, még akkor is, ha épp fogyóban a készlet, továbbá iparkodunk megtudni cukormentes fagylaltjaink titkát, de a hölgy szárazon közölte, hogy ha tudta volna, hogy érkezünk, több fagylaltot rendel. Így nem volt egyéb mondanivalója. Nagyon sajnáljuk, a termékeik reméljük, hogy kevésbé keserűek, mint a fogadtatás, áruk 200 forint gombóconként, és hallomásból úgy tudjuk, cukormentes termékekkel foglalkoznak. Minden betérőnek azt javasoljuk, hogy ha széles kínálattal szeretne találkozni, előtte egy sajtóorgánum nevében biztosítsa a hölgyet az érkezéséről, mert akkor – mint kiderült – több fagylalt van az üzletben, mint ha csak egyszerű vendégként tennének látogatást ott. Telefonon egészen biztosan elérhető az üzlet.

Gyönyörű és ízletes fagylaltokkal találkoztunk a Kézműves cukrászdában, ahol 200 forintért mérnek egy 5 dekás adagot, és kelyheket is készítenek a teraszon megpihenőknek. Az íz és a minőség minden városi számára ismert, ahogy talán az is, hogy az üzlet kínálatában nagyjából ugyanazt hozza, amit a tulajdonos másik cukrászdája, a Százéves (Reinhardt) cukrászda, vagy a tavaly megnyílt önkiszolgáló fagyizó, a Self Ice. Utóbbiban az állandó 8 féle ízű fagylaltkínálattal találkoznak a fogyasztók, akik az üzletben maguk díszíthetik kelyheiket azzal, amivel csak szeretnék. Mindehhez rendelkezésünkre állnak gyümölcsök, öntetek, gumicukor, csokoládé és egyéb érdekes „szórások”. Kisgyermekesek és kreatív felnőttek számára óriási kaland lehet egy Self Ice-túra. Az egyénileg díszített kelyhek és tölcsérek végül mérlegre kerülnek, áruk kilogrammonként 3300 forint.

____Eredeti-gyulai_nyar.JPG

a fagyi bárban belekóstolhatunk a gyulai nyárba!

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A különlegességek mellett számos régi és új fagyizó várja a nyári édességek kedvelőit Gyulán. A hatalmas adagokkal operáló Korzó fagyizó pultjában 30 fajta édességgel találkozhatnak a látogatók, amik között olyan aromák is felbukkannak, mint a Coca-Cola és Facebook ízű fagylaltok. Akármilyen is egy közösségi oldal íze, a belvárosi hídon átsétálva, a 27-es Bisztrót elhagyva kiderül.

A régi taxiállomás helyére kitelepült Fagyi bár Gyulai nyár néven pálinkás különlegességet is kínál 200 forintért. Ugyanennyi az ára a Hamburger Bárban egy mini adag csavart fagylaltnak is, ami csokoládé és vanília ízben érhető el változatos öntetekkel. A vár felé indulva a Family fagyizóba azok menjenek, akik már ettek meggyes sportszeletet és most fagylalt formájában is kipróbálnák, de ugyanitt Minion fantázianéven banános csoki ízű hideg édességet is kóstolhatnak a gyerekek gömbönként 200 forintért. A Rondellában a Carte D’Or minőségi fagylaltjait árulják 3,5 dekagrammokat 200 forintért. A nyári főbejártnál megbújó Várkert fagylaltozójában pedig az eladó információi szerint 6 dekás gombócokat kaphatunk ugyanezen az áron.

Mindenkinek kellemes nyári fagylaltozást kívánunk! Akik pedig kimaradtak, de szeretnének szerepelni fagylaltjukkal a Gyulai Hírlapban, ők írjanak bátran nekünk, szívesen megkóstoljuk, megírjuk, amit tapasztalunk. 

____Eredeti-dobi_3.JPG

egészségünkre!

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)