Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - TeSzedd! – mi is szedtük!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2016. április 28. 17:00
TeSzedd! – mi is szedtük!
A Békés Megyei Önkormányzat is csatlakozott a szemétszedő akcióhoz
____Eredeti-20160429_068.jpg

A Békés Megyei Önkormányzat munkatársai a Békési út melletti zöldövezetet tisztították meg a szeméttől

Fotó: Zentai Péter 

A Békés Megyei Önkormányzat is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Kollégáink Békéscsabán, a Békési út melletti zöldövezetet tisztították meg a szeméttől.

Zalai Mihály

Magyarország 2014-ben csatlakozott a TeSzedd! akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre. A cél az, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb és tágabb környezetünket. Az akció ma Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma, már hatodik alkalommal „szeméttelenítik” környezetüket a programhoz csatlakozók. Idén több mint százezer résztvevő közreműködésével, több mint másfélezer helyszínen zajlik az akció. Három napon át kesztyűben, zsákkal a kézben járják azokat a területeket, amelyek leginkább rászorulnak a megtisztításra.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Tolnai Péter alelnök, a közgyűlés képviselői és az önkormányzati hivatal dolgozói is „tavaszi nagytakarítottak”. Békéscsabán, a Békési út melletti kerékpárút szélén, majd az országút mentén szedték össze az elszórt, elhagyott szemetet. Több zsáknyi hulladék gyűlt össze: papírokat, üdítős flakonokat, zacskókat, cigarettacsikkeket gyűjtöttek be.

– Az első szemétszedésünk sikerrel zárult, így nem kérdés, hogy jövőre ismét kesztyűt húzunk, és megtisztítjuk Békés megye egy kis szegletét a szeméttől magunkért, embertársainkért, környezetünkért – mondta Zalai Mihály. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)