Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ehető virágokat kóstolhatnak a gyulaiak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. április 22. 09:00
Ehető virágokat kóstolhatnak a gyulaiak
Az érdeklődők a májusi Gyulai Virágok Fesztiválja alatt élhetnek a különleges lehetőséggel
2016-ban először Gyulai Virágok Fesztiválja címmel rendezik meg városunkban az évek óta Gyulai Virágok Vasárnapja névre keresztelt pünkösdi rendezvényt. A május 14-én és 15-én megtartott eseményen idén már tűzijáték, szórakoztató családi programok és ismert zenészek szórakoztatják majd a Harruckern térre látogatókat. A program különleges színfoltja lesz az az új kezdeményezés, hogy a gyulai éttermekben a fesztivál ideje alatt ehető virágokkal készült ételeket szolgálnak fel minden helyi és hozzánk érkező vendég számára.
____Eredeti-eheto_vir_gal_zsolt_sef_sze.JPG

Gál Zsolt, az Erkel Hotel séfje

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az ötlethez elsőként csatlakozott a gyulai Hunguest Erkel Hotel csapata, akik vendégeik számára is különleges menüsorral készülnek a pünkösdi hétvégén, de a gyulaiakat is szeretettel várják majd a virágos ételek megkóstolására. A kezdeményezéshez csatlakozó éttermeket a hotel saját honlapján is megjeleníti. 

Balázs Attila, a szálloda igazgatója lapunknak elmondta: szívesen látnak bárkit a különleges fogásokra, és örömmel csatlakoznak minden, Gyula városát népszerűsítő ötlethez. – Gyula a virágok városa, és most, hogy ez az esemény egész hétvégés fesztivállá bővül, számunkra is öröm, ha valami pluszt adhatunk ennek apropóján a vendégeinknek. Dekoratőrünk különleges virágdíszekkel készül, emellett a hozzánk látogatók virágos ételeket kóstolhatnak büfévacsoránkon, a gyulaiakat pedig külön a’ la carte étlappal várjuk mindkét napon – fejtette ki a szálloda vezetője.

Gál Zsolt, a hotel séfje lapunknak azt is elárulta, szállóvendégeik milyen ételekkel találkoznak majd a Gyulai Virágok Fesztiválja két napján. – Pénteken borágós uborkalevest készítünk bársonyvirággal, majd főételnek aszalt szilvás sült kacsacomb lesz orgonalekvárral és burgonyalángossal. Azt levendulás csokoládéhab-szelet követi, ehhez egyszerű, helyben kandírozott virágokat használunk. A második napon bodzaleves készül citromhabbal, majd rózsaszirmos töltött jércemellet adunk a vendégeinknek, és a desszert málnás piramis lesz, citrom illatú muskátlilevéllel. Próbálunk minél több virágos összetevőt helyben és frissen készíteni – tette hozzá a séf.

– Az esemény harmadik napján csalánlevessel készülünk, amire tulipán szirmokat szórunk majd, a főétel rozéra sült libamell lesz rántott pitypang virággal, és édességnek citromos túrókrémmel töltött pisztáciaroládot adunk a vendégeinknek kandírozott árvácskával – részletezte a menüt Gál Zsolt.

Az első gyulai virágos fesztivál minden korosztálynak tartogat majd érdekes programot: május 14-én 10 órától minden érdeklődőt vár a Harruckern téren az Ízek, illatok utcája, amin gyulai gasztronómiai és kézműves termékek bemutatójával és vásárral készülnek a szervezők. Többek között méz, kolbász, sonka, sütemény, sajtok, csiliből készült termékek és kürtöskalács várja majd a fesztiválozókat, majd a nap további részében Majsai Gábor, a Margaret Island és Zséda zenél. A második napon szintén 10 órától kezdődnek a programok: gyermekműsorral, nótával, néptánccal és Csordás Ákos koncerttel várnak mindenkit a szervezők. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)