Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 162 projektet készít elő a Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. április 05. 18:30
162 projektet készít elő a Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft.
A társaság felügyelőbizottsági ülésén az üzleti tervet is elfogadták
A békési városháza kistermében tartotta meg a Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági ülését április 5-én. Ahogy azt dr. Görgényi Ernő gyulai polgármestertől megtudtuk, az eseményen ezúttal az üzleti terv és beszámoló elfogadására került sor.
____Eredeti-kbc_kft_felbiz.jpg

Képünk a felügyelőbizottság alakulóülésén készült 

Fotó: Gyulai Hírlap

A békési székhelyű gazdasági társaságot 8 megyei település hozta létre 2015-ben azzal a céllal, hogy az európai uniós alapokból származó támogatások lehívásához kapcsolódó feladatok ellátásában segítse a települések illetékeseit.

Dr. Görgényi Ernő lapunknak elmondta: az eseményen a felügyelőbizottsági tagok mellett a tagtelepülések vezetői is jelen voltak. – A felügyelőbizottság elnökeként fontosnak tartom, hogy átlátható legyen a munkánk, ezért hívtam meg az összes érintett városvezetőt – emelte ki a polgármester.

– A tavalyi év beszámolója kiegyensúlyozott gazdasági képet mutatott, így azt egyhangúan elfogadtuk – folytatta tájékoztatóját dr. Görgényi Ernő. – Jellemzően személyi jellegű költségek merültek fel 2015-ben, hiszen a szakemberek munkájának finanszírozása volt a legfontosabb számunkra. Ennek oka elsősorban az, hogy a szervezet azzal a céllal jött létre, hogy egy Békés megye felét összefogó együttműködés keretében biztosítsa azokat a szakembereket a településeknek, akik megírják a pályázatokat, majd később részt vesznek a lebonyolításukban is – emelte ki dr. Görgényi Ernő.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a tagok az üzleti tervet is megtárgyalták, amit az ügyvezetés határidőre elkészített. – Idén is kiegyensúlyozott gazdálkodással számolunk és elsősorban a bérköltség kifizetése áll az üzleti terv középpontjában. Megfelelő számú szakembert kell foglalkoztatnunk ahhoz, hogy a megyei települések felét kitevő partnerek számára színvonalas projektszolgáltatást tudjunk nyújtani – tette hozzá a városvezető.

Békés megye jelentősebb városainak többsége KBC-partner, de a társaság célja az, hogy a kisebb települések munkáját is segítse. Jelenleg 162 projekt előkészítési munkálata zajlik éppen, a tagok ezért is tartják elsődlegesnek a cég stabil, biztos hátterét. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)