Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Helyi értékvédelmi támogatásra pályázhatnak a gyulaiak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Közérdekű tájékoztató • HÍREK • 2016. április 04. 12:00 • Frissítve: 2016. április 13. 19:00
Helyi értékvédelmi támogatásra pályázhatnak a gyulaiak
A pályázatokat április 29-ig lehet benyújtani
____Eredeti-varoshaza02.JPG

Képünk illusztráció 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet országos műemléki védelem alatt álló vagy helyi védelem alatt álló védett épületek, valamint műemléki és helyi védelem alatt álló területen lévő épületek megfelelő színvonalú fenntartásának, felújításának, és építészeti megjelenésük biztosításának támogatására, az építészeti örökség támogatási rendszeréről szóló hatályos rendelete szerint.

Támogatható mindazon épület, amely

– országos műemléki védelem alatt áll, vagy országos műemléki védelem alatt álló területeken található,

– az építészeti örökség helyi védelméről szóló 41/2004. (X.29.) számú rendeletben foglaltak szerint helyi egyedi védelem alatt áll, vagy a Gyula Város Helyi építési szabályzatáról szóló 3/2004. (I.30.) számú önkormányzati rendeletben lehatárolt helyi védelem alatt álló területek valamelyikén található,

– építéstörténeti tudományos dokumentációval alátámasztott helyi védelemre érdemes.

A támogatásra Gyula Város Képviselő-testületének Gyula Város 2016. évi költségvetéséről szóló 7/2016. (I.28.) számú rendelete szerint Helyi értékvédelmi támogatás szakfeladatra meghatározottan összesen 3.500.000,- Ft áll rendelkezésre.

A támogatás vissza nem térítendő támogatás.

 

A pályázat általános feltételei:

a)      A támogatás pályázat útján igényelhető, melyet olyan természetes és/vagy jogi személy nyújthat be, akinek az épület, épületrész a tulajdonában, használatában, kezelésében van. Amennyiben a pályázatot társasház vagy az épület, épületrész kezelője, használója kívánja benyújtani, rendelkeznie kell a tulajdonos erre vonatkozó hozzájárulásával.

b.)      Nem támogathatók azok a pályázó intézmények, amelyek az önkormányzat költségvetéséből részesülnek.

c)      A meghirdetett határidőn túl érkezett, vagy formailag és tartalmilag nem megfelelő pályázatok elbírálására nem kerül sor, és azokat a hivatal a pályázónak visszaadja.

d)     Pályázni csak a támogatási rendszerről szóló önkormányzati rendelet hatálya alá tartozó épületekkel kapcsolatban lehet.

e)      A pályázati kérelem benyújtása, vagy a pályázati felhívás határideje előtt megkezdett felújítás nem támogatható.

f)       Nem támogathatóak azok a pályázó természetes és/vagy jogi személyek, akiknek Önkormányzat felé köztartozása áll fenn.

A pályázat tartalmai követelményei:

a) A pályázó és épület adatai (név, lakcím, elérhetőség, létesítmény elhelyezkedése, helyrajzi száma, megnevezése, építészet-történeti leírása).

b) A pályázat tartalmi elemei:

– a pályázó és az épület, építmény, épületrész adatai a rendelet 1. mellékletet szerinti adatlapon benyújtva;

– építési engedélyhez kötött munka esetén a jogerős építési engedély és a tervdokumentáció;

– építési engedélyhez vagy örökségvédelmi tudomásulvételhez nem kötött munka esetén hatósági igazolás arról, hogy nem építési engedélyköteles vagy nem örökségvédelmi tudomásulvételhez kötött a felújítási munka, valamint a felújítási tervdokumentáció, melyhez szakképzettséggel rendelkező szakértő által készített értékleltárt, értékvizsgálatot kell benyújtani;

– örökségvédelmi tudomásulvételhez kötött munka esetén a bejelentési dokumentáció és a hatóság tudomásulvétele;

– minimum 5 fényképből álló fénykép-dokumentáció az épület, építmény, épületrész állapotáról, kiemelt figyelemmel a beruházással érintett területekre;

– a megvalósítást szolgáló részletes és tételes költségvetés;

– a pályázó köztartozás-mentességéről szóló NAV-igazolás;

– társasház esetében a tulajdonostársak, illetőleg a közös képviselő hozzájáruló nyilatkozata, illetve az épület, épületrész használója, kezelője esetén a tulajdonos hozzájáruló nyilatkozata;

– a rendelet 2. mellékletet szerinti, a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenségről és az érintettség fennálásáról szóló nyilatkozat.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. április 29.

A pályázathoz kitöltendő adatlap és formanyomtatványok nyomtatott formában a Gyulai Polgármesteri Hivatal Mérnöki Osztályán igényelhető, valamint a pályázatról bővebb felvilágosítás kérhető a 66/526-869 telefonszámon.

A pályázatokat Gyula Város Képviselő-testülete Gazdasági Erőforrások Bizottságának címezve, a Polgármesteri Hivatal Mérnöki Osztályán, Matei Katalin ügyintézőhöz kell benyújtani.

A pályázatokat a bizottság bírálja el és dönt a támogatás mértékéről, elsősorban műszaki és városképi indokoltság alapján.

A pályázat befogadásáról és a döntésről a pályázó 2016. június 30. napjáig kap értesítést.

Tájékoztatjuk pályázókat, hogy a pályázati elszámolása során csak azokat az építési munkálatokat tudjuk elfogadni, amelyeket a vonatkozó jogszabályok betartása mellett végeztek el.

 

Gyulai Polgármesteri Hivatal

Mérnöki Osztály

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)