Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kormány szerint 2016 az adócsökkentés éve lesz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. február 04. 14:00
A kormány szerint 2016 az adócsökkentés éve lesz
Az idei évre tervezett reformokat ismertette Gyulán dr. Kovács József
A 2016-ban bevezetendő magyar reformokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót dr. Kovács József országgyűlési képviselő február 4-én délelőtt. A honatya a gyulai választókerületi elnöki irodában részletezte mindazon intézkedéseket, amik az idei évtől érintik majd a magyar családok mindennapjait.
____Eredeti-kovacs_jozsef.jpg

Dr. Kovács József 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A felsoroltakból kiderült, hogy 2016 a kormány elképzelései szerint az adócsökkentés éve lesz, mert csökken a személyi jövedelemadó, és bővülnek a családi adókedvezmények. Álláspontjuk szerint a cél az, hogy olyan intézkedéseket hozzanak, amikkel minden magyar ember tehet egy lépést előre a saját életében.

Dr. Kovács József részletes tájékoztatójában elsőként az adócsökkentést emelte ki és hangsúlyozta: a személyi jövedelemadó január elsejével 16%-ról 15%-ra csökkent. – Mindez első hallásra talán nem tűnik soknak, de valójában 120 milliárd forint marad ennek köszönhetően a magyar adózóknál – emelte ki dr. Kovács József. Emellett hozzátette: fontos reform ezen túl a családi adókedvezmény kiterjesztése is, melynek eredményeképpen 20 000-ről 25 000 Ft-ra nő a két gyermeket nevelő szülők havi adókedvezménye.

Az esemény következő pontja a sertéstőkehús áfájának 27%-ról 5%-ra való csökkentésének részletezése volt, melynek köszönhetően a tervek szerint mintegy 17%-kal olcsóbban jutnak majd hozzá a vásárlók a termékhez. – Az intézkedés további célja a magyar sertéságazat versenyképességének megőrzése, növekedésének elősegítése – tette hozzá dr. Kovács József.

Ezt követően az új lakóingatlanok áfájának kérdése került terítékre: a kormány 27%-ról 5%-ra csökkentette azt, amitől új lakások építését és a foglalkoztatottak számának növelését várják. Egyszerűbb lesz új otthont építeni is, mert legfeljebb 300 négyzetméter alapterületű lakóházak esetén elég lesz azt bejelenteni az építési hatóságnak, az eljárási illeték és igazgatási szolgáltatási díj kifizetése nélkül.

A honatya szót ejtett a CSOK névre rövidített új otthonteremtési programról is, mellyel a 3 gyermeket vállaló párok 10 millió forint támogatáshoz és ugyanennyi kedvezményes hitelhez juthatnak ez év januárjától. Emellett kisebb mértékben az egy- és kétgyermekes családoknak szóló támogatási összegek is bővülnek.

Az elhangzottak alapján a bürokrácia csökkentése is a kormány tervei között szerepel. Mostantól évente négyszer igényelhető díjmentesen erkölcsi bizonyítvány, és ingyenes a személyi igazolvány és a lakcímkártya kiállítása is, ahogy az ellopott okmányok pótlása, az első jogosítvány kiállítása, a családi állapot miatti névváltoztatás, a diákigazolvány és a pedagógusigazolvány és a vállalkozói igazolvány kiadása is. A jelenlegi kormányablakok száma a tervek szerint az idei év közepére 240-ről 270-re nő majd. Idén kezdik meg az igazolványokat egy platformon egyesítő elektronikus kártya kiosztását is.

A kormány a bérek növekedésével is számol: dr. Kovács József emlékeztetett arra is, hogy 2016 januárjától bruttó 111 ezer forintra nőtt a minimálbér, a garantált bérminimum összege pedig bruttó 129 ezer forintra emelkedett. A honatya hozzátette, 2013 óta már 236 milliárd forinttal nőtt a pedagógusok bére, és ez a folyamat a tervek szerint nem áll meg, ahogy az egészségügyben dolgozók esetén, a tanárok fizetésében is további emeléseket tervez a kormány.

GYULAI HÍRLAP • 2016. február 15. 12:45
Az idei évre tervezett reformokat ismertette Gyulán dr. Kovács József
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)