Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rejtélyes macskaeltűnések Románvároson, valaki mérgezi az állatokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2016. január 21. 15:00
Rejtélyes macskaeltűnések Románvároson, valaki mérgezi az állatokat
A Facebook Gyulai csevegőjében olvastuk
Rejtélyes macskaeltűnésekről írnak a Gyulai csevegőben. A Cirmiket sújtó esetek egyelőre lokálisan fordulnak elő Gyulán. Románvároson, azon belül pedig az Újülés utcában és annak környékén kell leginkább félteni a kint kóborló házi kedvenceket. Többen azt feltételezik, hogy szándékosság áll az esetek hátterében, azt beszélik, valaki elkezdte mérgezni a macskákat.
____Eredeti-gyulicsevego_1.JPG

GYULAI CSEVEGŐ

Fotó: Gyulai Hírlap

Petrovszki Diána azt írja, hogy négy ilyen esetről tud. Legutóbb az ő macskájukat mérgezték meg, a gyors állatorvosi beavatkozásnak köszönhette életét a szegény állat. A macskát azóta a házban tartják, nem merik kiengedni az utcára.

Ezúton szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy közösen megtaláljuk azt az „embert”, aki sportból mérgezi (nem mondom meg mivel, nehogy tippet adjak egy másik gyilkosnak) a környéken a macskákat. Egy hónap alatt 4 eset volt, amiről én tudok, de ki tudja, mennyi van még!? – írja posztjában. A macskagazdi tanácsokat is ad: Ajánlom a macskagyűlölőknek elsőnek az "elsiccelést", ami hosszú távon nem jó (nyilván 24 órán keresztül nem fog siccelni), vagy a kőhajigálást, amivel nem értek egyet, de akkor is korrektebb. Ha a tutira akar menni, akkor szerezzen be egy kutyát. Ezúton kérem a tisztelt facebookozók segítségét abban, hogy valamilyen módon találjuk meg és állítsuk meg a témában szereplő „embert”.

A Gyulai Hírlap is elkezdett kérdezősködni az ügyben. Egy Kapa utcai lakos arról számolt be, nekik is tűnt el, illetve érkezett haza megmérgezve macskájuk. A választókerület képviselőjének, Balogh Lajosnak dróthurokkal a hátán került elő az egyik háziállata. Három macskát tartottak, abból már csak egy van, a másik kettő eltűnt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)