Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az orosz embargó hatásai ellenére is növelte bevételeit a Gyulahús Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. január 19. 16:00
Az orosz embargó hatásai ellenére is növelte bevételeit a Gyulahús Kft.
Daka Zsolt: A jövő záloga a fejlesztés
A 2014 augusztusa óta tartó orosz embargó hatásairól tartottak sajtótájékoztatót a Gyulahús Kft. Béke sugárúti épületében, január 19-én. A délelőtti eseményen Budai Gyula miniszteri biztos, dr. Görgényi Ernő polgármester és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője beszéltek arról, miként próbálták meg a cég így kialakult bevételkiesését kompenzálni, milyen intézkedéseket hoztak és merre tart most a helyi húsipar.
____Eredeti-GYHRCSD_027.JPG

Javában folyik a munka a gyulahúsnál 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eseményen Budai Gyula kifejtette, igyekszik felkeresni mindazokat a vállalkozásokat, akiket az élelmiszeripari termékek így kialakult értékesítési nehézségei érintettek. Debrecen és Szarvas mellett Gyulára is ellátogatott, és az ilyen alkalmakkor az alternatív piacokra vonatkozó értékesítési stratégiák megvitatása a cél. – A kialakult helyzet több országnak is gazdasági károkat okozott, de optimista vagyok, és úgy gondolom, hogy az idei év első felében vége lesz az orosz embargónak – tette hozzá a miniszteri biztos.

Képünkön (balról jobbra): dr. Görgényi Ernő, Budai Gyula és Daka Zsolt

Budai Gyula azt is hozzátette, egy ilyen helyzetben az a legfontosabb, hogy az érintett magyar vállalkozások új lehetőségeket találjanak, elsősorban a belső piacon. Ennek érdekében magyarországi üzletláncokkal és nagykereskedőkkel vették fel a kapcsolatot, emellett Szerbiában, Japánban és Dél-Koreában is felfedeztek új értékesítési lehetőségeket a magyar termékek számára.

Mint megtudtuk, a Gyulahús Kft. esetében a cseh, a szlovák és az angol piac erősödött meg, és így 2015-ben az embargó ellenére 500 milliós nyereséget könyvelhetett el a helyi húsüzem.

Daka Zsolt ügyvezető azt is hozzátette, az erősödés a náluk dolgozók számán is jól látszik: míg korábban alig 270 fővel dolgoztak, ma már 310 főt foglalkoztat a Gyulahús Kft. – Korábban az export árbevételünk 20%-át realizáltuk az orosz piacon. Megoldásképp új piacok után néztünk, így a 2014-es adatokhoz képest végül 2015-ben 8%-kal bővült a társaság árbevétele a jelentős kiesés ellenére – fejtette ki.

– Mivel a jövő záloga a fejlesztés, így a következő időszak két legfontosabb terve számunkra a szárazárugyártás egy új, költéshatékonyabb üzembe való áthelyezése és egy helyi modern vágóhíd építése – tette hozzá Daka Zsolt.

Dr. Görgényi Ernő polgármester fontosnak tartotta elmondani, hogy a gazdasági és pénzügyi sikerek mellett jelentős siker a gyulai termékek minősége is és hogy azokat a tavalyi évben Brüsszelben aranycsillaggal díjazták, Magyarországon pedig két új Magyar Termék Nagydíjat is besöpörtek a Gyulahús Kft. termékei. 

GYULAI HÍRLAP • 2016. február 02. 18:00
Daka Zsolt: A jövő záloga a fejlesztés
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)