Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A rendszerváltás utáni gyulai közélet meghatározó alakja távozott közülünk december 15-én, meghalt Baranyó Géza

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. december 17. 12:15
A rendszerváltás utáni gyulai közélet meghatározó alakja távozott közülünk december 15-én, meghalt Baranyó Géza
Baranyó Gézától 2015. december 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor a Szentháromság temetőben vesznek végső búcsút
A rendszerváltás utáni gyulai közélet meghatározó alakja távozott közülünk december 15-én, kedden késő este. Baranyó Géza 58 éves korában, súlyos betegség után hunyt el a Pándy Kálmán kórházban. A sokakat lesújtó hírt családja tudatta szerkesztőségünkkel.
____Eredeti-baranyogeza.jpg

baranyó géza

Fotó: Gyulai Hírlap 

Gyula Város Képviselő-testülete egyperces néma fejhajtással emlékezett Baranyó Gézára a ma 9 órakor kezdődő ülésen. Baranyó Géza 1998–2001 között Gyula város alpolgármestere, 1998–2010 között a belváros önkormányzati képviselője volt. Hosszú éveken keresztül vezette a Fidesz önkormányzati frakcióját. Közgazdászként és turisztikai szakemberként fontos szerepelt töltött be a város gazdasági és turisztikai irányításában. Baranyó Géza számos közéleti tisztséget töltött be. Gyula Város Önkormányzata saját halottjának tekinti Baranyó Gézát.

* * *

Az Erkel Ferenc Társaság is szomorúan búcsúzik az egyesület alelnökétől.

„Rendkívül fájó szívvel kell megosszuk Önökkel a hajnalban érkezett szomorú hírt: szeretett Barátunk, a mindig derűs, végtelenül önzetlen Baranyó Géza, az Erkel Ferenc Társaság Alelnöke súlyos betegség után, életének 58. évében, mára virradóan örökre megpihent. Őrizzük Őt meg legjobb emlékezetünkben, nyugodjék békében!” – olvasható a társaság honlapján.

Somogyváry Ákos karnagy-művészeti vezető, az Erkel Ferenc Társaság és a KÓTA választmányának elnöke ma sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünknek.

„Az Erkel Ferenc Társaság elnöksége mély megrendüléssel tudatja, hogy Baranyó Géza főtanácsos, a Erkel Ferenc Társaság alelnöke súlyos betegség után 58 éves korában elhunyt. Temetése 2015. december 19-én 11 órakor lesz a gyulai Szentháromság temetőben. Személyiségének derűje, áldozatos önzetlensége mindig iránytűnk marad!” – olvasható a közleményben.

* * *

A Fidesz Gyulai Szervezete közösségi oldalán az alábbi sorokat tette közzé.

„A Fidesz Gyulai Szervezete nevében ezúton szeretnénk megrendülésünket és részvétünket kifejezni, ugyanis barátunk, tagtársunk, Baranyó Géza tegnap éjjel tragikus hirtelenséggel elhunyt. Géza meghatározó szerepet töltött be szervezetünk történetében és a város közéletében, 1998-ban a Fidesz színeiben képviselővé választották, majd még ebben a ciklusban Gyula város alpolgármestere is volt. Ezt követően még két cikluson keresztül volt a város képviselő-testületének tagja, mindkét esetben a Fidesz-frakció vezetője, illetve gazdasági szakértője, 2006-ban a szervezet polgármester-jelöltje. Az elmúlt öt évben Gyula város gazdasági társaságainak, közalapítványainak ügyeit intézte, igazgatta, segítette szakértelmével, hasznos tanácsaival. Munkáját – amelyet hivatásának tekintett – a legutolsó pillanatokig lelkiismeretesen, nagy odaadással végezte. Tapasztalata, megfontoltsága, szétáradó nyugalma mindnyájunkra kihatott, felkészültsége és emberi hozzáállása sokszor átsegített mindannyiunkat a legnehezebb pillanatokban is. Sajnos ma már nem volt velünk, lelke tegnap éjjel megpihent az Örökkévalóságban...

Végső búcsúja 2015. december 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor lesz a Szentháromság temetőben.

Géza! Hiányozni fogsz!"

* * *

A Magyar Igazság és Élet Pártja Gyulai Szervezete közösségi oldalán az alábbi írást közli.

„A Magyar Igazság és Élet Pártja Gyulai Szervezete osztozik Baranyó Géza családjának fájdalmában ezekben a nehéz percekben. Egy átkozott, alattomos betegség, amely ellen Géza a végsőkig küzdött – nagyon bizakodó volt és hitte, hogy legyőzheti –, tegnap éjjel végül felülkerekedett rajta. Azt, hogy milyen ember is volt Géza, leginkább hite és optimizmusa mutatja meg, végül pedig az, hogy bár rengeteget szenvedett, azt a végsőkig méltósággal viselte. Sokan, akik jól ismertük őt, tudjuk róla, hogy kiváló humora ellenére egy nagyon bölcs, megfontolt, komoly embert tisztelhettünk személyében, akinek hatalmas tapasztalata és tudása révén nemcsak mi – akik barátainak mondhatjuk őt – tanultunk nagyon sokat tőle és gazdagodtunk általa, hanem rengeteget adott Gyula városának is. Erős, jobboldali, konzervatív jelleme, tanácsai, bölcs gondolatai, szakértelme, rendíthetetlen türelme és higgadtsága, de legfőképpen barátsága nagyon hiányozni fog. Sok mindent kellett volna tőle még megtanulnunk. Úgy hisszük, ha ő nem kerülhet Isten mellé a Mennyek országába, akkor egyikünk se.

2015. december 19-én, szombaton 11 órakor a Szentháromság temetőben kísérjük utolsó útjára.

Isten veled, drága barátunk!”

* * *

Leánya, Baranyó Anita közösségi oldalán ezt írja: Elmentél, itt hagytál Bennünket. Tudom, hosszú útra mentél, mi engedtünk el. Itt vagy velünk, minden percben, bár nem látunk. De a hiány és üresség, amit érzünk, elviselhetetlen. Hiába fogtuk az utolsó percig a kezed, már nem tudtunk segíteni. Maradj meg mindenki emlékeiben úgy, mint ahogy ezen a képen voltál. Szeretlek Apukám!!!

* * *

Baranyó Gézától 2015. december 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor a Szentháromság temetőben vesznek végső búcsút, gyászmisét 12.30-kor tartanak a Nádi Boldogasszony-templomban. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)