Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A tánc öröme söpört végig a gyulai színpadon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • KULTÚRA • 2015. december 14. 10:00
A tánc öröme söpört végig a gyulai színpadon
A 12. Mikulás Táncgála idén is a sokféle tánc megszerettetéséről szólt
A Modern Táncművészeti Alapítvány szervezésében immár 12. alkalommal rendezték meg Mikulás Táncgálát december 12-én. A a gyulai Erkel Ferenc Multifunkcionális Térségi Közösségi Központ színpadán valamennyi korosztály és táncműfaj tehetséges képviselője bemutatkozott.
____Eredeti-GYHRCSD_0090.JPG

ifjú tehetségek a gyulai művelődési ház színpadán 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A már eddig is számos tehetséget kinevelő Botta Tibor vezetésével működő szervezet évről évre megrendezett Mikulás Táncgálájának az a legfőbb célja, hogy az ünnepek közeledtével örömet szerezzen a gyermek- és utánpótlás korú táncosoknak, tanáraiknak és hozzátartozóiknak, valamint a táncot kedvelő közönségnek.

A felsorakoztatott stílusok között mindenki meg is találhatta a számára legkedvesebbet, a táncosokról sugárzó elhivatottság és öröm pedig a tánccal kifejezhető érzések igényét is jó eséllyel ébreszthette fel a közönségben. Hiszen, mint ahogy a zene is ott él mindannyiunkban, a mozgás öröme általi kifejezést is bármikor el lehet kezdeni.

Erről beszélt megnyitó beszédében Kiss Tamásné önkormányzati képviselő is, aki azt hangsúlyozta, hogy az érzéseinkből, boldogságunkból, fájdalmunkból, örömeinkből és bánatainkból fakadó tánc megértéséhez és műveléséhez mindössze nyitottságra, átélésre és befogadásra van szükség.

Az est során a gála műsorvezetője, Kocsis-Sajti Anikó szólította színpadra a fellépőket. Az Acid Jazz Dance Company Táncegyüttes, az Energy Dance Cool Hiphop Táncszínház, a Szabad Torna SE gyermekcsoportja, a Harruckern Gyermektáncegyüttes, az Aerofit DSE Fitness versenyzői, Lólé Alícia Azizah hastáncosnő, a Cimbora Gyermektáncegyüttes, a Grácia mazsorett, a Gulyás Miklós TSE társastáncosai és az Acid Jazz Alapfokú Művészeti Iskola táncos növendékei is látványos, színvonalas műsorral szórakoztatták a produkcióikat tapssal jutalmazó közönséget.

GYULAI HÍRLAP • 2016. január 17. 10:00
A 12. Mikulás Táncgála idén is a sokféle tánc megszerettetéséről szólt
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)