Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lezárult a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2015. december 07. 17:00
Lezárult a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program
A 2007-től 2013-ig tartó időszakban 455 társfinanszírozott projekt valósult meg
December végén befejeződik a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-től 2013-ig tartó végrehajtási ideje. Ennek kapcsán szerveztek záró rendezvényt december 7-én délután. A gyulai Vigadóban megtartott esemény fókuszában a program eredményeinek ismertetése és a sikeres projektek bemutatása állt.
____Eredeti-GYHRCSD0001.JPG

a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz kapcsolódó záró rendezvény a gyulai vigadóban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepséget Perényi Zsigmond, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, egyben a program Irányító Hatóságának vezetője, valamint a nemzeti hatósági szerepet betöltő romániai Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium nevében Livia Banu, a nagyváradi Breco iroda ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A jelenlévőket köszöntötte a magyarországi román és a romániai magyar nagykövet, Alexandru Victor Micula és Zákonyi Botond is, valamint Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Kónya István, Gyula város alpolgármestere is.

A HURO együttműködési programnak elsősorban a határvidékek integrációjának ösztönzése és a két oldal együttműködésének felélénkítse volt a célja, ennek nyomán a 2007-től 2013-ig tartó időszakban 455 társfinanszírozott projekt valósult meg. Ezek többek között a határon átnyúló közlekedés, kommunikáció, környezetvédelem és turizmus fejlesztéséhez, valamint a határterület gazdasági, intézményi, illetve kulturális adottságaira épülő közös kezdeményezések megoldások, kidolgozásához járultak hozzá.

Ahogy azt Kalapáti Magdolna, a közös technikai titkárságának igazgatója elmondta, a program több ciklusból állt, a két ország határ menti településeinek fejlesztésére 211 millió eurós támogatást tudtak fordítani. Békés megyében ez elsősorban a KÖVIZIG árvízvédelmi munkálatait és a Pándy Kálmán kórház és az aradi kórház közös szakmai projektjét érintette. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)