Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megvan a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. második ügyvezetője

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. december 01. 20:30
Megvan a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. második ügyvezetője
A gyulai képviselő-testület Dombi Ildikónak szavazott bizalmat december 1-jei rendkívüli ülésén
Dombi Ildikót bízta meg a gyulai kiállítóhelyek irányításával a fürdőváros képviselő-testülete december 1-jei rendkívüli ülésén. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. frissen kinevezett ügyvezetője bemutatkozójában hangsúlyozta: élményközpontú rendezvényekkel tenné vonzóbbá a látogatók számára az Almásy-kastélyban kialakított látogatóközpontot. A tanácskozáson arról is döntés született, hogy az önkormányzat 400 ezer forintos törzsbetétet biztosít a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. megalapításához, és évente legalább 2 millió forinttal támogatja a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát.
____Eredeti-DSCN5486.JPG

a gyulai képviselő-testület december 1-jei rendkívüli ülését a polgármester távollétében alt norbert alpolgármester vezette le

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J / S. E. 

A képviselő-testület Dombi Ildikót nevezte ki december 1-jével a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetőjévé, megbízatása öt évre szól. Katona Katalin, a cég másik vezetője a közművelődési és rendezvényszervezési tevékenységet irányítja ezentúl.

 

Dombi Ildikó

Alt Norbert (Fidesz) emlékeztetett rá: a grémium október 22-i ülésén döntött a társaság átszervezéséről. Az önkormányzat által kiírt pályázatra a megadott határidőig senki nem jelentkezett, ezért a városvezetés tárgyalásokat kezdeményezett Dombi Ildikóval – ismertette az előzményeket a tanácskozást levezető alpolgármester.

A most kinevezett ügyvezető 21 évet töltött el a közművelődés területén, jelenleg a Nemzeti Művelődési Intézet főosztályvezetője. A szakember elmondta: korábban a Körös-Völgyi Sokadalom egyik szervezőjeként több alkalommal is együtt dolgozott a gyulai cég munkatársaival.

Az Almásy-kastély kapcsán kiemelte: az ott kialakított látogatóközpontot országos és nemzetközi szinten is ismertté szeretné tenni. Mint mondta, a gazdasági koncepció kialakításához több hazai kastélymúzeum működését is megvizsgálná, emellett felvenné a kapcsolatot a Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesületével. Az ügyvezető arra is nagy hangsúlyt fektetne, hogy élményközpontú rendezvényekkel tegye vonzóvá a látogatók számára a gyulai kastélyt.

Dombi Ildikó pályázatából kiderül: különösen fontos szerepet szánna a látogatóközpont kávézójának, amelyben irodalmi, közösségi programokat szervezne. Szakmai anyagában az is szerepel, hogy az Erkel-hagyományokhoz kötődő, országosan is elismert programokkal gazdagítaná a település turisztikai kínálatát.

A tanácskozáson gyulai grémium öt évre szóló, háromoldalú együttműködést kötött a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületével és a Gyula System Kft.-vel. A megállapodás célja, hogy a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra országos jelentőségű rendezvénnyé váljon. Ennek érdekében az önkormányzat 2016-tól évente legalább 2 millió forint támogatja a gasztronómiai fesztivált.

 

 

Dinya Imre

Dinya Imre, az egyesület elnöke elmondta: a rendezvény a jövő évtől fizetőssé válik, a gyulaiaknak azonban kedvezményes belépőjegyet biztosítanak. A szervezet ezentúl a szakmai programokért lesz felelős, míg a Gyula System Kft. a gazdasági feladatokat látja el.

A városatyák arról is döntöttek, hogy a gyulai önkormányzat Békéssel, Szarvassal, Kondorossal, Dévaványával, Sarkaddal, Körösladánnyal és Vésztővel közösen, 3,2 millió forint törzstőkével létrehozza a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-t. Az azonos szavazati joggal rendelkező tagok egyenként 400 ezer forintos törzsbetéttel járulnak hozzá a cég megalapításához.

Alt Norbert kifejtette: a társaság létrehozása az európai uniós támogatások felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet módosítása miatt vált szükségessé. Ennek értelmében ugyanis a közszféra kizárólag akkor számolhatja el a pályázatoknál nyújtott projektmenedzsmenti szolgáltatást, ha azt állami vagy önkormányzati költségvetési szerv, illetve állami vagy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság végezte. Az alpolgármester elmondta: a nyolc Békés megyei önkormányzat által alapított céghez a későbbiekben további települések is csatlakozhatnak.

A cég ügyvezetőjévé december 9-ei hatállyal dr. Glózik Klára Erzsébetet nevezték ki, míg felügyelőbizottságának elnökévé dr. Görgényi Ernőt, tagjaivá dr. Mokán István sarkadi és Izsó Gábor békési polgármestert választották meg.

A nemmel szavazó Bod Tamás (Együtt, MSZP) az előterjesztés tárgyalásakor úgy fogalmazott: nem támogatja, hogy a költségvetési csalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélt sarkadi városvezetőből felügyelőbizottsági tag legyen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)