Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megvalósult a Veres család álma – vágóhidat adtak át Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M. B. • HÍREK • 2015. október 02. 11:00
Megvalósult a Veres család álma – vágóhidat adtak át Gyulán
Az átadón megállapodást írt alá a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra, a Gyulahús Kft. és a gyulai önkormányzat
„Nem azt kell nézni mit, miért nem lehet megoldani, hanem a megoldást kell keresni. Veres András és családja is addig dolgozott álmán, míg meg nem valósította. Az efféle magatartás példaértékű.” Mindezt dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere mondta október elsején, a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra átadóünnepségén, Gyulán, a Sándorhegy 19. szám alatt.
____Eredeti-GYHRCSD_0022.JPG

az átadón megállapodást írt alá veres andrás, a húsmanufaktúra vezetője Dr. Görgényi Ernő polgármester és daka zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A megjelenteket Veres András, a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra vezetője köszöntötte. Beszédében kiemelte: családi összefogással jött létre ez az üzem, amellyel régi álma valósult meg. Augusztus 3-án kezdték meg a próbavágást. A beruházás a család anyagi, fizikai és szellemi segítségével készült el, sajnos a célra pályázati támogatást sem sikerült szerezni. Az álom megvalósításához már 2009-ben nekiláttak, de csak 2010-ben, az akkor felállt új városvezetéstől számíthattak segítségre. Az engedélyeztetés 2012-ben kezdődött meg, a kivitelezés pedig 2013-ban. Minden önerőből és hitelből készült el. A gyulai és a környékbeli termelőkkel együtt szeretnének működni a sertésfelvásárlás érdekében.

Veres András lapunknak elmondta: a teljes beruházás mintegy 70 millió forintba került. A heti 200 sertés levágására alkalmas vágóhídnak köszönhetően öt új munkahely jött létre. 

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében megemlítette: a vágóhíd létrehozásával a Veres család az emberi magatartás szimbólumát valósította meg. Kitartásuk példaértékű, ennek a szemléletnek kell terjednie városunkban. A gyulai húsfeldolgozást olyan nagy elődök alapozták meg, mint ifjú Balogh József és a nagyüzemi gyártást elindító tanítványa, Stéberl András. A nagy elődök is ugyanúgy bíztak kitartásuk és munkájuk eredményében, mint most a Veres család.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő rámutatott: a Veres család beruházása nemcsak a család számára fontos, hanem Gyula város életében is az, hiánypótló vállalkozás jött létre, mely mindannyiunk közös érdeke. Ő és a város vezetése a jövőben mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetőség szerint a húsüzem működését segítsék.

Gajda Róbert, Békés megyei kormánymegbízott kihangsúlyozta: már 100 esztendővel ezelőtt is voltak Gyulán olyanok, akik hitüket szakmai tudásukat adták a felemelkedésért. A húsfeldolgozás 3 éve volt mélyponton, de széles körű összefogással, a város segítségével sikerült túljutni rajta. Szakértelem és hit alapozta meg az elődök sikerét, s ugyanez a két dolog eredményeként valósulhatott most meg a Veres család húsüzeme.

Az eseményen megállapodást írtak alá, amely Gyula Város Önkormányzata, a Gyulahús Kft. és a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra közötti együttműködést rögzíti. Ennek értelmében a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra felvásárolja a termelőktől a sertést, majd azt levágást követően alapanyagként tovább értékesíti a Gyulahús Kft. részére.

Az átadóünnepség üzemlátogatással zárult.

GYULAI HÍRLAP • 2015. október 08. 10:00
Az átadón megállapodást írt alá a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra, a Gyulahús Kft. és a gyulai önkormányzat
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)