Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felkerültek a napelemek a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ tetejére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. szeptember 29. 13:00
Felkerültek a napelemek a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ tetejére
A rendszerrel éves szinten kétmillió forintot spórolhat az önkormányzat
Felszerelték a napelemeket a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ épületére. Ebben a témában tartott sajtótájékoztatót szeptember 29-én délelőtt dr. Görgényi Ernő polgármester és Megyeri Sándor, a mérnöki osztály vezetője.
____Eredeti-IMG_7854.JPG

napelemek a gyulai művelődési ház tetején 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A városvezetők 2015 februárjában döntöttek arról, hogy a város beadja pályázatát a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt „Agóra – multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása” tárgyú felhívásra. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékes főosztálya mintegy félmilliárd forint összegű támogatásra ítélte érdemesnek. A projekt célkitűzése a gyulai művelődési központ multifunkcionális térségi közösségi központtá alakítása és területi közművelődési tanácsadó szolgálatának infrastrukturális fejlesztése volt.

A művelődési ház a hetvenes években épült, és állapota azóta jelentősen leromlott. A megítélt forrásokkal azonban idén lehetővé vált, hogy az épület korszerűbb legyen, többfunkciós terekkel bővüljön, és lehetőség adódott energiatakarékos műszaki megoldások alkalmazására is.

A felújítás várhatóan november végére fejeződik be teljesen, de a napelemeket már felszerelték, amik segítségével a város éves szinten kétmillió forintos megtakarítást tud majd elérni. A sajtótájékoztatón Megyeri Sándor, a mérnöki osztály vezetője fontosnak tartotta elmondani, hogy 150 darab 40 kilowattos napelemet szereltek fel, épp olyanokat, amilyenek a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium tetején is állnak. 

Dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte: fontos városi célkitűzés az üzemeltetési költségek csökkentése az önkormányzati cégeknél. Hozzátette, a most felszerelt napelemek segítségével lehetőség adódott az áramellátás 90%-ának biztosítására a gyulai művelődési központban és az ahhoz tartozó Kohán Képtár és Vigadó épületeiben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)