Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szeptemberben emlőszűrésre várják a 45–65 éves nőket Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. szeptember 08. 11:00
Szeptemberben emlőszűrésre várják a 45–65 éves nőket Gyulán
Az emlőrák esetében a terápia annál hatékonyabb, minél korábbi stádiumban ismerik fel a tumort
Szeptemberben ingyenes emlőszűrésre kapnak meghívólevelet a 45–65 éves nők Gyulán – tájékoztatott közleményében dr. Sárosi Tamás megyei tiszti főorvos. A vizsgálatokat a 2001-ben meghirdetett népegészségügyi program keretében végzik, melynek egyik kiemelt célja a megbetegedések halálozási arányának csökkentése.
____Eredeti-mellrakszures_pecsma.hu.jpg

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: pecsma.hu  

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége, de férfiaknál is előfordul. Magyarországon évente mintegy 7500 új megbetegedés fordul elő, és mintegy 2800 nő hal meg a betegség következtében – olvasható a felhívásban.

A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy az emlőrák esetében a terápia annál hatékonyabb, minél korábbi stádiumban ismerik fel a tumort. Hangsúlyozzák: az emlőrák többnyire nem jár fájdalommal. Mint írják, a betegeket ez megtévesztheti, e miatt sokszor későn fordulnak orvoshoz.

Emlőszűrésre kétévente kapnak névre szóló meghívást a 45–65 éves korcsoportba tartozó nők. A meghívólevélben pontosan megírják a szűrés időpontját és helyét. Ha az időpont nem felel meg, lehetőség van annak módosítására a megadott telefonszámon. A meghívólevelet mindenki vigye magával.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)