Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatékonyabb lesz a bírósági munka a Gyulai Törvényszéken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. augusztus 10. 14:00
Hatékonyabb lesz a bírósági munka a Gyulai Törvényszéken
Elkészült A szolgáltató bíróságért! elnevezésű program cselekvési terve
____Eredeti-torvenyszek.JPG

a gyulai törvényszék épülete

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Elkészült a Gyulai Törvényszék cselekvési terve az Országos Bírósági Hivatal elnöke által kezdeményezett A szolgáltató bíróságért! elnevezésű program végrehajtása kapcsán – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot dr. Marton Erika sajtótitkár.

A programot az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2015. június 23. napján hirdette meg annak érdekében, hogy a korábban meghatározott stratégiai célok mentén elősegítse a bíróságokba vetett bizalom fenntartását és megerősítését. Ehhez elengedhetetlen az ítélkezési tevékenység hatékonysága, mely a bíróságok és a jogalkotó, az ügyészek, az ügyvédek, a szakértők, valamint az ügyfelek közös felelőssége.

A bírósági munka hatékonyságának egyik fontos eleme az időszerű ítélkezés. Ezért a program részeként a bíróságok cselekvési tervet készítenek azon intézkedésekről, melyekkel biztosítani kívánják, hogy az ügyfelek ésszerű időn belül hozzájussanak a döntésekhez.

A Gyulai Törvényszék cselekvési tervében feladatként határozta meg, hogy hosszabb pertartamú ügyek vizsgálatával ügyszakonként és bírósági szintenként fel kell tárni a problémás területeket, mely felöleli mind a bíróság működésében rejlő belső, mind pedig az eljárási szereplők oldalán felmerülő külső okok megkeresését is. Ezen túlmenően tartalmazza a cselekvési terv a feltárt problémák kiküszöbölését biztosító intézkedéseket és azok ütemezését, illetve a pertartamok csökkenésének eléréséhez szükséges vállalásokat is – áll a Gyulai Törvényszék közleményében.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)