Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tartalmas évet zárt Gyula Város Egyesített Óvodája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. június 24. 09:00
Tartalmas évet zárt Gyula Város Egyesített Óvodája
Szilágyiné Solymosi Mária: a GYVEÓ az első olyan magyarországi óvoda, amely bekapcsolódott a Comenius-programba
A szakmai megújulás volt az idei nevelési év egyik legfontosabb feladata – mondta el lapunknak Szilágyiné Solymosi Mária, Gyula Város Egyesített Óvodájának (GYVEÓ) vezetője. Az intézmény tanévzáró értekezletén a 2014–15-ös munkaterv mellett a tagintézmény-vezetők beszámolóját is elfogadták.
____Eredeti-magocsi_ovi.JPG

A GYVEÓ óvodapedagógusai a mágocsi úti óvodában tartottak értekezletet

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

– A belső ellenőrzési rendszerünket a külső kontrollhoz igazítottuk, így a pedagógusok életpályaszakaszainak megfelelően több mérést is elvégeztünk idén – fejtette ki kérdésünkre dr. Király Éva intézményvezető-helyettes. Mint megtudtuk, az óvónők egyharmada már átesett az ellenőrzésen. Az intézmény 68 óvodapedagógusa közül jelenleg hárman mesterpedagógusok, és egy hónapon belül további két óvónőből lesz szakértő.

Szilágyiné Solymosi Mária elmondta: idén az intézmény Comenius-projektjéhez igazodva a korábbi éveknél is nagyobb hangsúlyt fektettek az érzelmi nevelésre. Az intézményvezető kiemelte: a GYVEÓ az első olyan magyarországi óvoda, amely bekapcsolódott a nemzetközi programba.

– A spanyol, lengyel, török, angol és magyar intézmények részvételével megvalósuló program lényege, hogy a gyerekek megtanulják kifejezni az érzelmeiket. A résztvevők a két év alatt sok hasznos játékot leshettek el egymástól, a gyerekek pedig azt is megismerték, hogyan élnek a sérült emberek – avatott be a részletekbe Szilágyiné Solymosi Mária. Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, a projekt keretében egy angol nyelvű könyv is készül a szülők és a gyerekek közreműködésével.  

A GYVEÓ idén is megrendezte a Kicsik nagy olimpiáját, amely ugyancsak kapcsolódott a most lezáruló Comenius-programhoz. A rendezvény nemcsak az egészséges életmódra való nevelés miatt volt fontos, hanem azért is, mert lehetőséget teremtett arra, hogy az óvodások fogyatékkal élőkkel sportolhassanak együtt – hangsúlyozta Szilágyiné Solymosi Mária.

Az intézmény vezetője kifejtette: a következő nevelési évben a tervezés kap nagyobb hangsúlyt, hiszen szeretnék, ha tudatosabbá válna az óvodapedagógusok szakmai munkája. Ennek érdekében jövőre új, a gyerekek egyéni fejlődését a korábbinál pontosabban nyomon követő csoportnaplót vezetnek be a tagintézményekben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)