Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Híres akciófilmhősök helyett ikonikus slágereket hozott Gyulára a Feláldozhatók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2015. június 21. 15:30
Híres akciófilmhősök helyett ikonikus slágereket hozott Gyulára a Feláldozhatók
A szarvasi „hétvégi szabadidős zenekar” jót muzsikált a Rondella terasz színpadán
____Eredeti-_DSC6460.JPG

szarvasi banda a rondellában

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Sorakoznak a gyulai Rondella terasz programjában a zenekarok, június 13-án a szabadtéri szórakozóhellyel szemben felállított színpadon a Feláldozhatók nevű banda adott koncertet. A szarvasi csapat – az azonos című akciófilm-trilógiához hasonlóan – kultikus nagy öregeket vonultatott föl mintegy egy és egynegyed órás koncertjén, csak a gyulai deszkákon nem a rég- és a közelmúlt színészcsillagai, hanem könnyűzenei klasszikusok csendültek föl.

Ehhez mérten az akciófilm zenei témájával indult a banda estje, majd feldolgozásra került többek között Elvistől a Jailhouse Rock, a The Cult kultikus Wild Flowere, Tina Turner Proud Mary-je, az AC/DC Highway to Hell című dala, a Tankcsapdától az Élet a legjobb méreg, Lenny Kravitz-től az örökérvényű Are You Gonna Go My Way, a Led Zeppelintől a Rock ’n’ roll, a Sex Pistols korabeli slágere, az Anarchy In The UK, vagy Billy Idol Rebel yellje.

Az együttes repertoárja két énekes között „válogatott”: egymásnak adta a mikrofont a „punk ’n’ roller” Kupecz és a „funk ’n’ roller” Erik. A rockot szintén két gitáros, Liska és Ákos tolta, az alapokért pedig Szilárd (basszusgitár) és Ufo (dob) volt a felelős.

A Feláldozhatók műsorából a fel nem tett kérdésre is elhangzott a válasz: korábban már játszottak saját számokat, de kétségkívül „sokkal kényelmesebb” már megírt slágerekkel szórakoztatni. Így történt aznap este is. Ebből következőleg a – saját bevallásuk szerint – „hétvégi szabadidős zenekar” nem akar semmi különöset, csak egy jót bulizni a színpadon, és közben a könnyűzene fénykorából idézni néhány kitűnő muzsikát, s mindezt nem utolsósorban egy jól megválogatott, lendületes csokorban átadni a nagyérdeműnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)