Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a Nyári Művészeti Napok a gyulai Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2015. június 18. 16:00
Megkezdődött a Nyári Művészeti Napok a gyulai Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában
A többéves múltra visszatekintő rendezvénysorozat ezúttal is sokféle programot kínál az ellátottaknak
Majzik Ilona debreceni író, költő irodalmi műsora nyitotta meg a Nyári Művészeti Napokat június 18-án a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában. A rendezvénysorozat ezúttal is sokféle programot kínál az ellátottaknak, lesz filmklub, zenés és ismeretterjesztő előadás, városnéző körséta és kvízjáték.
____Eredeti-idotth_muvnapok_2015_5.jpg

irodalmi műsor nyitotta meg a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonának nyári rendezvénysorozatát 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– Negyedévente megrendezett programunk sokéves múltra tekint vissza. Lakóink közül betegségük miatt sokan nem tudnak részt venni a városi rendezvényeken, ezért igyekszünk házhoz hozni a művészeteket – fejtette ki lapunk kérdésére Varga Ferencné szociális és mentálhigiénés csoportvezető. A szakembertől azt is megtudtuk, az intézményben jelenleg 425 ellátottról gondoskodnak, közülük sokan ágyhoz kötöttek.

A csoportvezető kiemelte: az állandó programok mellett, a lakók szellemi állapotához igazodva rendszeresen szerveznek demensfoglalkozásokat, kisvonatos városnézést és kirándulást. Varga Ferencné hozzátette: az ellátottaknak arra is lehetőségük van, hogy az otthon udvarán található fitneszparkban tartsák karban fizikai erőnlétüket. 

***

A Nyári Művészeti Napok további programjai: 

A rendezvény második napján, június 19-én Mosolyogni kell! címmel zenés, táncos összeállítást ad elő a debreceni Szivárvány Játék- és Mozgásszín, valamint az AnzX zenekar.

Az intézmény június 20-án a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódó programokat ajánl az ellátottak figyelmébe. Másnap, június 21-én a várkertben tesznek sétát az idősotthon lakói, míg június 22-én a Világórát és a belvárosi katolikus templomot tekintik meg közösen.

Az idősek június 23-án 10 órától kvízjátékon tesztelhetik tudásukat az Unicum gondozási egység ebédlőjében, június 24-én 10 órától pedig meséket és mondákat olvashatnak fel az udvari szökőkútnál.

A nemzetközi Duna-nap alkalmából június 25-én 10 órától Zékány Gabriella, az intézmény mentálhigiénés munkatársa tart képes beszámolót az Indián nyár gondozási egységben, míg másnap, június 26-án a Szegedi Attila szociális munkatárs vezette dalkörbe várják az érdeklődőket. Aznap este a XVI. Körös-völgyi Sokadalom és Határ menti Összművészeti Találkozó is megkezdődik, az ellátottak erre és a másnapi Gyulai Nyári Korzó elnevezésű rendezvénysorozat szórakoztató programjaira is kilátogathatnak.

Június 28-án, vasárnap 15 órakor református istentisztelettel zárul az otthon programsorozata.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)