Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egészséges életmódról tanulhattak a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola diákjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. június 03. 14:30
Az egészséges életmódról tanulhattak a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola diákjai
Az iskola Egészségügyi és sportnapján szűréseken, előadáson, sportprogramokon és vetélkedőkön is részt vehettek a tanulók
____Eredeti-_DSC5865.JPG

Egészségügyi és sportnap a Göndöcs Benedek Középiskolából

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Egészségügyi és sportnapot szervezett a Göndöcs Benedek Középiskola és Szakiskola. A június 3-ai rendezvényen egészségügyi szűréseken, előadáson, sportprogramokon és vetélkedőkön is részt vehettek a diákok.

Gedeon Éva igazgatóhelyettes lapunknak elmondta: a rendezvény célja, hogy egészséges életmódra nevelje, ösztönözze a fiatalokat. Mint megtudtuk, az idei program a május 31-ei dohányzás elleni világnaphoz kapcsolódik.

– A rendezvényre meghívtuk a mentősöket, akik bemutatták, mit kell tenni veszélyhelyzetben. A gyerekek egészségügyi méréseken vehettek részt, emellett egészséges süteményeket, valamint cékla-, répa- és paradicsomlevet is kóstolhattak – ismertette a részleteket Gedeon Éva.

Az egészségnapot vetélkedő, totó és tanár-diák meccs is színesítette. A rendezvény zárásaként dr. Márk László tartott előadást a dohányzás káros hatásairól. Gedeon Évától azt is megtudtuk, a programok szervezésébe az Egészséges Városért Közalapítvány és a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület is bekapcsolódott.

– A mentősöknél kipróbálhattam az újraélesztést és stabil oldalfektetést, megmérték a vérnyomásomat, a vércukorszintemet és a testzsírtömegemet, és egészséges, rostos italokat és süteményeket is kóstoltam – sorolta kérdésünkre Molnár Lajos, hogy milyen programokon vett részt. A 11.-es tanuló hozzátette: az egészségnapon sok hasznos és érdekes információt szerzett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)