Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dobogós helyeket szereztek a gyulai diákok az Atlétika Diákolimpián

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • SPORT • 2015. június 05. 18:00
Dobogós helyeket szereztek a gyulai diákok az Atlétika Diákolimpián
Süli Richárd és Mócz Dániel meghívást kapott a Három Nemzet Atlétikai Viadalra
____Eredeti-karacsonyi_atletika.JPG

az Atlétika Diákolimpia országos döntőjén

Fotó: Prohászkáné Nemes Szilvia

Szép eredményekkel tértek haza a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium diákjai a május 30-31-i Atlétika Diákolimpia országos döntőjéről. A Magyar Diáksport Szövetség által immáron 28. alkalommal meghirdetett sporteseménynek a budapesti Ikarus Atlétikai Pálya adott otthont. A versenyen résztvevő négy gyulai tanuló dobogós helyezéseket ért el.

____Eredeti-IMG_8087.JPG

A 4x400 méteres váltó 3. helyezett csapata

A megmérettetésen – V-VI. korcsoportban – Süli Richárd, Mócz Dániel, Seres Bence és Molnár János 10. osztályos tanulók képviselték Békés megyét, akik 4x400 méteres váltóban a harmadik legjobb csapatnak bizonyultak. Egyéni versenyben Süli Richárd 800, illetve 1500 méteren is aranyérmet szerzett, Mócz Dániel pedig a 3000 méteres síkfutás kategóriájában a dobogó második fokára léphetett fel.

A versenyen elért eredményeik alapján Süli Richárd és Mócz Dániel meghívást kapott a Három Nemzet Atlétikai Viadalra, melyet június 6-án Szlovákiában rendeznek meg. Ezt az elismerést versenyszámonként két atléta érdemelhette ki. Süli Richárd 800 méteren, Mócz Dániel pedig 3000 méteren mérheti össze tudását Magyarország, Szlovákia és Csehország legjobb futóival.

A Grosics Labdarúgó Akadémia reménységei, Seres Bence és Molnár János focisták, Takács László és Klausz László irányításával rúgják a bőrt, míg Süli Richárd és Mócz Dániel Kertes István edző segítségével fejleszti erőnlétét. Az iskolai tanórák keretében a négy fiú Prohászkáné Nemes Szilvia pedagógussal készült a diákolimpiára.

Süli Richárd stabil versenyző, 1500-on és 800-on egyértelmű fölénnyel nyert. Ezt végülis el is vártuk tőle, hiszen neki az a célja, hogy a válogatottal kijuthasson az ifjúsági világbajnokságra, Kolumbiába. Ő egyéni sportágat űz, de a váltóban megmutatta, hogy igazi csapatember is, hiszen ő volt az, aki összefogta a csapatot. Mócz Dániel most kezd beérni, a versenystílust, a teherbírást és taktikát illetően is. Sokáig egy bizonyos futóteljesítménye volt, de most már okosan fut, és versenyről versenyre egyéni csúcsokat dönt – értékelte az egyéni versenyben rajthoz álló diákokat Prohászkáné Nemes Szilvia.

A tanulók csapatversenyben is ügyesen teljesítettek. A tanárnő kifejtette, a fiúk közötti kiváló összhang, együttműködési és kompromisszumkészség főként annak köszönhető, hogy mind a négyen osztálytársak, elismerik egymás eredményeit és mindemellett barátok is. Prohászkáné Nemes Szilvia végül hozzátette, a fiúk nem lehettek volna ilyen eredményesek az országos versenyen az iskola melletti stabil edzői háttér nélkül.

____Eredeti-IMG_8091.JPG

Süli Richárd és Mócz Dániel mehetnek Szlovákiába

Mócz Dániel csupán három-négy éve atletizál, de hajszálhíján első helyezést ért el 3000 méteren. A tanuló lapunknak elmondta, mindent beleadott a versenyen, ami eléggé fárasztó is volt számára. Az utolsó 200 méteren fej-fej mellett futott az első helyezettel, és végül csupán egyetlen másodperccel maradt el tőle.

A Gyulai Hírlapnak Süli Richárd elmondta, 800 és 1500 méteren is 10-15 méteres fölénnyel szerezte meg az első helyet, és nem igazán kellett túlhajtania magát a győzelemhez. Mint mondta, az erejét inkább a délutáni váltóra tartogatta. Az ifjú sportoló hozzátette, jelenleg az a legfőbb célja, hogy részt vegyen az ifjúsági atlétika világbajnokságon, így edzőjével most leginkább erre a megmérettetésre készülnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)