Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötödik éve „szárnyal” a Kolibri zenekar Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. május 31. 15:00
Ötödik éve „szárnyal” a Kolibri zenekar Gyulán
A gyulai tagokból álló együttes ötéves jubileumát ünnepelte a Várkert étteremben
____Eredeti-DSC5747a.jpg

kolibri zenekar

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A gyulai tagokból álló Kolibri zenekar évről évre születésnapi koncertet rendez május 20-a környékén. Idén szám szerint az ötödik került sorra, a jubileumi hangversenyt ezúttal a május 30-i kellemes nyárias délutánon a Várkert étterem sátrában szervezték meg.

Nagy Aranka (hegedű), Galó Éva (hegedű), Bagossy Betti (hegedű), Kecskeméti Attila (gitár, ének), Samu Ernő (gitár, ének), Juhász Béla (dob), Klinkovics Márta (cselló) és Gál András (gitár, banjo, ének) műsorában a közönség nagyrészt countryzenét, valamint ír és más népek dalait hallhatták, de felcsendültek filmzenék és más népszerű dallamok is a repertoárban. Az oktett előadásában közreműködött Juhász Gergő trombitás, a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákja.

A Gyulai Hírlapnak Gál András, a zenekar alapítója elmondta, minden mintegy másfél évtizeddel ezelőtt kezdődött: amikor felesége, Bagossy Betti hozzáköltözött, hozott magával egy rossz állapotban lévő hegedűt, amelyet öt évvel ezelőtt a férj ajándékul megcsináltatott hitvesének. Ennek köszönhetően kezdett el a házaspár muzsikálni tanulni, illetve zenélni. Először duóban, majd Veres József zenetanár segítségével rátaláltak egy másik hegedűsre, később egy másik gitárosra, így bővült tagról tagra a banda, míg ki nem alakult a jelenlegi felállás.

Az együttes alapítója kifejtette, a zenei fejlődésükért és saját szórakoztatásukra hozták létre az együttest, és a motiváció az évek során sem változott. A tagok között vannak nyugdíjasok, de van fogtechnikus, óvónő, angol-német szakos tanár is. Megalakulásuk óta több helyi és környéki rendezvényen felléptek, rendszeres vendégei a németvárosi szilvalekvárfőzésnek. A zene iránt érzett szerelmük bizonyítéka, hogy a Kolibri azon kevés zenekarok egyike, akik nem kérnek gázsit a fellépésért.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)