Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula is ott volt a megyei jogú városok között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. május 16. 11:30
Gyula is ott volt a megyei jogú városok között
Dr. Görgényi Ernő: Gyulának megnőtt a politikai jelentősége a térségben
Gyula polgármestere, dr. Görgényi Ernő is részt vehetett a Megyei Jogú Városok Szövetségének május 14-ei, Hódmezővásárhelyen tartott közgyűlésén. A városvezető lapunknak úgy fogalmazott: a meghívás azt jelzi, hogy Gyulának megnőtt a politikai jelentősége a térségben.
____Eredeti-dr._Gorgenyi_Erno.jpg

dr. görgényi ernő polgármester 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A közgyűlésre a 23 megyei jogú városon kívül csak Gyula kapott meghívást – hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő. A polgármester elmondta: a gyűlésen több miniszter és államtitkár is részt vett, akikkel a városunkat is érintő fontos kérdésekről folytathatott egyeztetéseket. Jelen volt Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős, dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős, Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős, dr. Hoppál Péter kultúráért felelős és Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, valamint Pintér Sándor belügyminiszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János a plénum előtt is megerősítette, hogy a kormány megépíti az M44-es utat – fejtette ki a városvezető. Dr. Görgényi Ernő hozzátette: a négysávos, biztonságos autóút építését még ebben a ciklusban megkezdik.  

Az egészségügyet érintő tervekkel kapcsolatban a polgármester kiemelte: a kormány megerősítené az alapellátást, és tovább emeli a háziorvosok finanszírozását.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)