Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kontor-koncert, zenés vígjáték, világjáró gyulai és táncház várja az érdeklődőket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 14. 13:30
Kontor-koncert, zenés vígjáték, világjáró gyulai és táncház várja az érdeklődőket
Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a magyar kultúra városának programjaiból
Gyula a magyar kultúra városa. És városunk méltó e címre. Bizonyíték rá a temérdek program, ami hétről hétre városunkban zajlik. Mi összegyűjtöttünk egy csokorra valót a következő napok gyulai programjaiból. Nyugodtan csemegézzenek! Ám, ha mégsem jutnak el a kiszemelt eseményre, ne búsuljanak, a Gyulai Hírlapban beszámolunk a programok javáról.
____Eredeti-kontor_tamas.jpg

kontoR tamás

Fotó: Gyulai Hírlap

Művelődési központ
Temperamento címmel ad nagyszabású koncertet Szentpéteri Csilla zongoraművész Gyulán. Zenekarával május 14-én, csütörtökön 19 órától lép fel az Erkel Ferenc Művelődési Központban, ahol klasszikus témákat ötvöznek latin-, jazz-, rock- és világzenei elemekkel. Jegyek kaphatók a helyszínen és a jegy.hu oldalon. Az Erkel-bérlet V. előadásában egy kétfelvonásos zenés vígjátékot láthatnak május 20-án, szerdán 19 órától az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A Vöröslámpás ház című művet Hunyadi Sándor novellája alapján írta Topolcsányi Laura. A tervezett szereposztásban Keresztes Ildikó, Csere László, Bregyán Péter, Bódi Barbara, Berkes Gábor, Vásári Mónika, Viczián Ottó, Nyírő Bea, Rárósi Anita, Germán Lívia, Somfai Éva és Győri Péter színművészeket láthatjuk. A darabot rendezte Verebes István, zenei vezető Berkes Gábor.

Rádiómúzeum
Gyula város a távközlési világnap alkalmából híres szülöttére, Bay Zoltán professzorra, valamint ilyen irányú munkásságára emlékezik. Az érdeklődő diákok a rádiótörténet fejlődéséről május 15-én, pénteken 10-12 óráig, valamint 14-16 óráig a Rádiómúzeumban (Gyula, Kossuth u. 7.) hallhatnak. A program szakmai előadója Wlassits Nándor múzeumalapító, mérnök. A belépés díjtalan.

Mogyoróssy János Városi Könyvtár
A Mogyoróssy János Városi Könyvtár kedvelt Világjáró gyulaiak programsorozata ezúttal Finnországba kalauzolja el érdeklődő vendégeit. Fodor György, az Erkel Ferenc Gimnázium tanára A szaunától a Nokiáig című előadását május 21-én, csütörtökön 18 órától hallhatják a könyvtár Simonyi-olvasótermében.

Vigadó
Folytatódik a Rendszeres Táncházak programsorozat május 16-án, szombaton 20 órától a Vigadóban, ahol ezúttal a szilágysági táncok kerülnek a parkettre. Táncot tanít Farkas Tamás „Örökös Aranysarkantyús táncos”, a népművészet ifjú mestere, zenél a Suttyomba zenekar. Az ingyenes rendezvény kísérő programjában kézműves-foglalkozásra várják a kicsiket.

Gyulai vár
Készségfejlesztő drámajátékot és kézműves-foglalkozást rendez a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. május 23-án, szombaton 10 órától a gyulai vár múzeumpedagógiai termében.

Százéves (Reinhardt) Cukrászda
Keresztesi Franciska olajképeit május 20-ig tekinthetik meg.

Red Hole Music
Swing Rocks címmel a Kontor Band ad nagykoncertet május 23-án, szombaton este a Red Hole Music nevű szórakozóhelyen. Kontor Tamás és bandája 22 órától zenél szabadtéren a harisnyagyár udvarában, rossz idő esetén a pincében. Belépés ingyenes!

Gyulavári kastélykert
Immáron ötödik alkalommal rendezik meg május 22–24. között a Gyulavári Napokat a gyulavári kastély parkjában. A háromnapos rendezvény talán legkiemeltebb eseménye az országos vadfőzőverseny, de természetesen lesz kispályás labdarúgó- torna és más megmérettetések, miközben neves fellépők szórakoztatják a közönséget. Az eseményről bővebben olvashatnak jövő heti lapszámunkban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)