Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Másfél millió forintos felújításnak örülnek a gyulai Ewoldt Elíz Óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. május 11. 09:00
Másfél millió forintos felújításnak örülnek a gyulai Ewoldt Elíz Óvodában
Mittag Mónika: Ebben a ciklusban nagyobb figyelmet kívánok szentelni erre a családias óvodára
- A képviselői keretemből másfél millió forintot szánok az Ewoldt Elíz Óvoda udvarának javítására – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot egy idén nyárra tervezett fejlesztésről Mittag Mónika önkormányzati képviselő. Mittag Mónika kifejtette, szeretné, ha a körzetében található óvodák állapota megfelelne a 21. századi elvárásoknak, ezért döntött úgy, hogy ebben a ciklusban nagyobb figyelmet szentel erre a családias óvodára.
____Eredeti-IMG_3346.JPG

Másfél millió forintos felújítás indul nyáron a gyulai Ewoldt Elíz Óvodában

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

- Képviselő elődöm, Gajda Róbert a tavalyi évben egy új kazánt vásárolt az ovinak, ami több milliós beruházás volt, és ennek a hatását folyamatosan érzik, élvezik a gyerekek. A szülők számára is fontos tényező, hogy a kicsik milyen környezetben vannak itt nap mint nap. A fejlesztés egyik célja az is, hogy a környéken élők nyugodt szívvel válasszák ezt az ovit – hangsúlyozta Mittag Mónika.

Az önkormányzati képviselő kiemelte, minden gyulai óvoda próbál valamilyen profilt választani magának, az Ewoldt Elíz Óvoda pedig a környezettudatos nevelés mellett döntött. Ennek ellenére viszont az udvarnak csupán az egyik fele szép, kertes, a másikat viszont csúnya, fekete, kopott gumitéglák fedik.

- A felújítás során szeretnénk több színt vinni a kertbe. Az udvar középső sávjában új, apró kavicsos alap kerülne a gumitéglák helyére, az innen kikerülő elemekkel pedig kicserélnénk a megmaradó rész rossz állapotban lévő tégláit. Emellett egy babaházat építenénk, és egy négyoldalú, modern mászókavárat is tervezünk, melyek várhatóan augusztusban készülnének el – osztotta meg lapunkkal Mittag Mónika, majd hozzátette, az Ewoldt Elíz Óvoda udvarának felújítása kapcsán egy négyéves tervet is késztenének. Az elkövetkezendő években ugyanis további fejlesztéseket szeretnének megvalósítani az intézmény területén, köztük például a homokozó renoválását is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)