Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 182 diák búcsúzott el a gyulai Göndöcs Benedek Középiskolától

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. április 30. 17:00
182 diák búcsúzott el a gyulai Göndöcs Benedek Középiskolától
A középiskola legmagasabb elismerésének számító Göndöcs Benedek-díjjal Csengeri Mónikát tüntették ki
____Eredeti-DSCF3518m.JPG

182 diák búcsúzott el a gyulai Göndöcs Benedek Középiskolától

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kilenc osztály 182 végzős tanulója búcsúzott a középiskolai évektől a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola április 30-i ballagási ünnepségén. A ceremóniát megelőzően a diákok az intézmény Kossuth utcai épületéből indulva, a városon keresztül vonultak át a jeles alkalomnak helyet adó Nádi Boldogasszony Kegytemplomba, ahol szentmisével köszöntötték az ünneplő tömeget.

____Eredeti-DSCF3719m.JPG

P. Ábrahám Béla áldást kért a végzősökre, a pedagógusok munkájára, valamint a közelgő vizsgákhoz

A szertartást P. Ábrahám Béla tartományfőnök celebrálta, aki hangsúlyozta, különös öröm számára, hogy épp ebben az évben tarthat szentmisét az iskola ballagási ünnepségén, hiszen idén ünneplik rendalapító atyjuk, Bosco Szent János, avagy Don Bosco bicentenáriumát is. P. Ábrahám Béla áldást kért a végzősökre, a pedagógusok munkájára, valamint a közelgő vizsgákhoz.

A liturgia után az ifjabb diáktársak nevében Acikgöz Halime 11. osztályos tanuló köszönt el a végzős évfolyamtól, majd Fülöp Tímea 1/12/D osztályos diák búcsúzott az iskolától. A ballagók üzenetét Csengeri Mónika és Kiss Bianka tolmácsolta az egybegyűlteknek. A ceremónia során az iskolai kórus, valamint vezetőjük, Czeglédi Katalin énekekkel kedveskedett az ünneplőknek.

Kovács Péter pápai káplán, békési püspöki helynök köszöntőjében arról beszélt, mit tanít az egyházi iskola a diákoknak.

- Ha a jövő az ifjúságé, akkor a mai napon a jövőt ünnepeljük. Jézus azt mondja: „Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent”. Ezért volt fontos, hogy egyházi iskolába járjatok, hogy megtaláljátok a szív és a lélek örömét, békéjét és boldogságát. Hallottátok Jézus tanítását, részesültetek benne. Sokan eljutottatok a hit ajándékának befogadásához, többen keresztelkedtetek, lettetek első áldozók. Elkezdődött egy életforma, amelyre Jézus adott nektek erőt – hangzott beszédében.

Dr. Czirok Sándor igazgató arra hívta fel a ballagók figyelmét, hogy a középiskolából kilépve egyúttal azt is el kell határozni, hogyan élik tovább életüket.  

- A ballagással életünk egyik komoly válaszútjához érkezünk. Eldönthetjük, hogy merre akarunk tovább haladni, hogyan kívánjuk életünket tovább folytatni. Választhatjuk az értékesebb, de nehezebb utat, vagy a látszólag könnyebb, de értéktelenebbet. Jómagam mindenesetre az előbbit javaslom – intézte szavait a végzős évfolyamhoz dr. Czirok Sándor, majd útravalóul hozzátette: "Azt kívánom, hogy életetekkel, munkátokkal gazdagítsátok magatokat, családotokat, hazátokat és nemzetünket is!”

Az intézmény több mint két évtizedes hagyománya, hogy a kiemelkedő teljesítményt elért tanulókat a ballagási ünnepségen díjakkal és ajándékokkal jutalmazzák. Az iskola legjobb sportolója díjat Dóczi Dorottya, a Szent Görgy Hitéleti Díjat pedig Kiss Bianka vehette át. Don Bosco-díjjal Szendrei Erikát, a középiskola legmagasabb elismerésének számító Göndöcs Benedek-díjjal pedig Csengeri Mónikát tüntették ki. A nevelő testület döntése alapján idén kiemelt dicséretben részesült Kurta Ágnes, Patkás Gergő, Seprenyi Nikolett, Maglóczki Renáta és Oláh Adrienn.

Az iskolai cserkészcsapat vezetésében végzett példaértékű tevékenységével Fekete Szabolcs pedagógus érdemelte ki a Kerkai Jenő-díjat. Az intézmény közösségének nyújtott segítő munkájáért dr. Herjeczki Jánosné vehette át a Göndöcs Benedek emlékérmet. Göndöcs Benedek emlékplakettel Herczegné Mihály Ritát, a Rózsa Fürdő ügyvezetőjét tüntették ki, aki sokat tett azért, hogy a gyógy- és sportmasszőr képzésen tanuló diákok szakmai gyakorlatot szerezhessenek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)