Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula lett a székhelye a Békés Megyei Kormányhivatal környezet- és természetvédelmi főosztályának

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. április 03. 16:30
Gyula lett a székhelye a Békés Megyei Kormányhivatal környezet- és természetvédelmi főosztályának
Dr. Görgényi Ernő: az önálló főosztályként működő szerv erősíti Gyula közigazgatási központ szerepét
A Békés Megyei Kormányhivatal környezet- és természetvédelmi főosztályaként működik tovább április 1-jétől a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség gyulai kirendeltsége – közölte április 3-ai sajtótájékoztatóján Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott. A főosztály változatlan helyen és elérhetőségekkel látja el a szakmai és hatósági feladatokat a megye 75 településére kiterjedő illetékességgel.
____Eredeti-GYHRCSD_008.JPG

Képünkön (balról jobbra): Gajda róbert, dr. Illich andrea és dr. görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gajda Róbert emlékeztetett rá: a főosztály gyulai épületében korábban önálló környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség működött. Az 1990-ben létrehozott intézményt 2006-ban megszűntették, 84 fős személyi állományából 65 dolgozót felmentettek, laboratóriumát felszámolták, és székhelyén kirendeltséget hoztak létre a megmaradt feladatok ellátására.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kiemelte: az április 1-jével életbe lépett, közigazgatást érintő változások lehetővé tették, hogy a gyulai kirendeltség visszanyerje szakmai és szervezeti önállóságát.

A Békés Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának illetékességi köre a térség 75 településére terjed ki.

A kormánymegbízott fontos előrelépésnek nevezte a szervezetrendszer átalakulását. Mint kifejtette, a korábban Hajdú-Bihar megyéhez tartozó kirendeltség főosztállyá alakulásával az intézmény illetékességi területe ötven helyett 75 településre terjed ki. Gajda Róbert hozzátette: a kirendeltségen 14 szakembert foglalkoztattak, az átalakulással azonban 25 státusz betöltésére nyílik lehetőség.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta: a gyulai városvezetés kiemelten fontosnak tekintette, hogy ismét Békés megyei irányítás alá kerüljön a térség környezet- és természetvédelmi feladatainak ellátása. A városvezető hangsúlyozta: az önálló főosztályként működő szerv erősíti Gyula közigazgatási központi szerepét.

Dr. Illich Andrea, a főosztály vezetője úgy fogalmazott: a természet- és környezetvédelmi igazgatási rendszert érintő lépés mérföldkő az intézmény életében. Mint kiemelte, az új hatósági háttér elősegíti a megye környezettudatos gazdasági fejlődését, továbbá biztosítja a térség természeti értékeinek megfelelő szintű védelmét.

A főosztály hatósági tevékenységi köréhez tartozik majd a hulladékgazdálkodás, a levegőtisztaság-, a vízminőség-, a zaj- és a rezgésvédelem, a kármenetesítéssel kapcsolatos ügyek, a földtani közeg védelme, valamint a természetvédelem. 

       

GYULAI HÍRLAP • 2015. április 04. 12:54
Dr. Görgényi Ernő: az önálló főosztályként működő szerv erősíti Gyula közigazgatási központ szerepét
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)