Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az a szép konyhakert...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. március 29. 07:00
Az a szép konyhakert...
Lassú változás előtt, alatt áll a kertek újrahasznosításának a lehetősége
Képünk illuszráció. Forrás: gardeningknowhow.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Felhívással szeretnék fordulni önökhöz, mert indult hazánkban egy mozgalom a szép konyhakertekért. Lassú változás előtt, alatt áll a kertek újrahasznosításának a lehetősége. Az elmúlt évtizedekben elveszítették lényegüket a hobbikertek. A zöldség- és gyümölcstermesztés szinte teljesen a háttérbe szorult, pedig igen jelentős megtakarításokat lehet a háztartásokban megvalósítani, csak éppen dolgozni kell érte. Nos, ezt a munkát szeretnénk újból feltámasztani.

A kertek megművelésével a lakótelepi lakosok nem lesznek kiszolgáltatva a kereskedelem huncutságainak, és még kis, napi sikerekre is szert tehetnek. Nagyon sok szép veteményeskert van városunkban. Ne szégyelljük megmutatni munkálódásunkat, újításainkat, különleges praktikáinkat! Nevezzünk be minél többen! A verseny kiírásával az önkormányzat hamarosan elkészül. Erről még tájékoztatjuk a kedves jelentkezőket. A szomszédjainknak is szóljunk, és vegyük rá őket a versenyzésre.

Közben a metszések és lemosó permetezések ideje tart még. Figyeljük a gyümölcsfák virágzását, és a bimbók tömeges kipattanásakor permetezzünk, de nem később! Sajnos a hajnali fagyok a kajsziban már kárt tettek. Régen nagy 20-25 literes bádogedényekbe egy nagyobb mécsest tettek, melyet este meggyújtottak, és mint egy dobkályha, a fára akasztva igen jelentősen csökkentette a fagyások erejét. Próbáljuk ki!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)