Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabó Antalnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából a gyulai városvezetés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. február 20. 23:00
Szabó Antalnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából a gyulai városvezetés
A szépkorú ünnepelt szerint a hosszú élet titka a munka
Szabó Antalné családja körében. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Szabó Antalnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző, dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Tamásné, a körzet önkormányzati képviselője. A szépkorú ünnepelt lapunk érdeklődésére úgy fogalmazott: a hosszú élet titka a munka, amely nemesíti az embert.

– Nehéz gyerekkorom volt, már 14 évesen elkezdtem dolgozni. Anyukám 38 éves korában halt meg, öt gyermeket hagyott maga után. Mivel én voltam a legidősebb lány, nekem kellett nevelnem a testvéreimet – emlékezett vissza fiatalkorára Julika néni.

Az idős hölgy azt mesélte, 17 évesen nyolc hónapot töltött el Németországban mezőgazdasági munkásként. Miután hazajött, 1944-ben férjhez ment. Férje rendőr volt, Kétegyházán hat évig, Mezőberényben két évig dolgozott örsparancsnokként. Az időközben egy fiúgyermekkel kibővült család 1953-ban visszaköltözött Gyulára. Julika néni a húsüzem konyháján dolgozott, húsz év után ment nyugdíjba.

Az ünnepelt egy unokával és két dédunokával büszkélkedhet. Férje 1987-ben meghalt, így hosszú ideje fiával és menyével él együtt. Bár Julika néni lábát néhány évvel ezelőtt amputálni kellett, nem panaszkodott egészségi állapotára, mint fogalmazott, csak azt sajnálja, hogy már nem tud varrni.

Kérdésünkre azt is elmondta, a mindennapjai főként olvasással és tévénézéssel telnek. Mint megtudtuk, elsősorban a politikai műsorok kötik le a figyelmét, és bár leginkább újságok és magazinok akadnak a kezébe, nemrég Bajor Imre könyvét is elolvasta. 

            

Szabó Antalné otthonában ünnepelte 90. születésnapját. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)