Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hagyományos téltemető ünnepséget rendez a gyulai Németvárosi Óvoda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. február 16. 16:00
Hagyományos téltemető ünnepséget rendez a gyulai Németvárosi Óvoda
Február 17-én, kedden 11 órától a gyulai Apor téren
Együtt készültek a zajos téltemetésre a németvárosi ovisok és az implomos diákok. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Téltemető ünnepséget rendez február 17-én, kedden 11 órától a gyulai Apor téren a Németvárosi Óvoda. A rendezvény során a gyermekek mondókákkal, lármázással, zajkeltő eszközökkel és szalmabábégetéssel igyekeznek elűzni a hideg időt, melyben az Implom József Általános Iskola diákjai is közreműködnek.

- A menet háromnegyed 11-kor indul a Németvárosi Óvodából. Ilyenkor jelmezbe bújva, hangos lármázás közepette az Apor térre vonulunk, ahol találkozunk az iskolásokkal. Az ünnepségen a múlt héten elkészített zajkeltő eszközökkel, valamint az otthonról hozott kereplőkkel, lábasokkal, sípokkal és dobokkal igyekszünk minél nagyobb zajt csapni, miközben magyar és német mondókákat, énekeket hangoztatunk. A téren Szerb Irén Magdolna óvodapedagógus néhány mondatban ismerteti a téltemetés hagyományait, majd meggyújtjuk a telet jelképező szalmabábot, amit már ki is tettük az óvoda elé. Ebbe minden gyermek, szülő, óvó és dajka néni beleteheti a kívánságait, olyan búkat és bajokat, melyektől meg szeretne szabadulni. Ezt a bábut égetjük el majd az ünnepség során, bízva abban, hogy ezután a szép idő is megérkezik – tájékoztatta lapunkat az ünnepség menetéről Fazekas Sándorné, a GYVEÓ Németvárosi Óvoda tagintézmény-vezetője.

A tagintézmény-vezető hozzátette, ezen a napon együtt ünnepelnek a gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzattal is, melynek jóvoltából 300 darab farsangi fánkot fogyaszthatnak majd el a gyermekek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak az ünnepségre.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)