Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai civilek segítségével termelhet egy mozgássérült Pécskán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. január 04. 07:00
Gyulai civilek segítségével termelhet egy mozgássérült Pécskán
Balogh Lajos: Hamarosan megtörténik a fóliázás, hogy minél előbb megkezdődhessen a munka
A támogató csapat az elkészült vázszerkezetnél. Fotó: Gyulai Hírlap

A Gyulai Hírlapban már korábban beszámoltunk arról, hogy Balogh Lajos önkormányzati tanácsnok és több gyulai civil szervezet egy mozgássérült fiatalembernek fóliasátrat épít Pécskán. A Gyulai Gazda és Polgári Egyesület, Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesülete, valamint a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör tagjai önerőből már harmadszor jártak az Arad megyei településen: először a helyszínre szállították a 40 darab 12 méteres vázelemet, utóbb pedig munkához láttak, amelynek eredményeképpen állnak már a fóliasátrak szerkezeti elemei.

Balogh Lajos néhány évvel ezelőtt szerzett tudomást arról, hogy Rabi Norbert Istvánt, a születésénél fogva beteg huszonéves fiatalembert egyedül neveli édesanyja és nagymamája. A férfi tolószékkel közlekedik, ennek ellenére szeretne dolgozni.

- Romániában nehéz megfelelő munkakört találnia, s ott még kevésbé van kialakulva a szociális infrastruktúra. A család régóta mezőgazdasággal, dinnye- és kukoricatermesztéssel foglalkozik, úgyhogy szerettek volna egy fóliát, amelyben különböző zöldségeket nevelhetnek, amellyel kisegíthetnék a megélhetésüket, sőt, terápiás jelleggel is szolgálna: sokat jelentene a fiatalembernek, ha részt tudna venni a munkafolyamatokban – hangsúlyozta Balogh Lajos.

Az önkormányzati tanácsnok hozzáfűzte, hamarosan megtörténik a fóliázás is, hogy minél előbb megkezdődhessen a munka a hátrányos helyzetű család kertjében.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)