Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felújítják az elkerülő út egy szakaszát Gyulán - forgalomkorlátozásra lehet számítani

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. november 05. 09:00
Felújítják az elkerülő út egy szakaszát Gyulán - forgalomkorlátozásra lehet számítani
A munkálatok várhatóan a hónap végéig fejeződnek be
Felújítják az elkerülő út egy szakaszát Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Újraaszfaltozza a 44-es főút Gyula várost elkerülő szakaszát a Bulcsú utcai körforgalmi csomópont és a gyulavári híd előtti csomópont között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok november 5-én kezdődnek, és az időjárástól függően, várhatóan a hónap végéig fejeződnek be. A felújítás idején szakaszos félpályás útlezárásra és forgalomelterelésre számíthatnak az autósok.  

Lapunknak Kónya István alpolgármester elmondta: kedden Virág Mihállyal, a beruházást finanszírozó cég Békés megyei vezetőjével, valamint Alt Norbert alpolgármesterrel, Kolysza Zoltánnal, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetőjével, Pelleg Józseffel, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjével és a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának szakembereivel tartottak bejárást a helyszínen.  

Az alpolgármester kiemelte: a paradicsomi lakótelep közelsége miatt a szakasz felújítása nem tűr halasztást. Mint kifejtette, korábban többször is jelezték a társaságnak, hogy az út rossz állapotban van.

– Különösen a dilatációknál jelentősen felpúposodott az aszfalt, több helyen mély kátyúk keletkeztek, amik rendkívül balesetveszélyesek – magyarázta az alpolgármester. A rossz minőségű úton zajosan közlekednek a nagy sebességgel haladó kamionok, ami régóta zavarja a lakótelepen és a környéken élőket – tette hozzá.

Az útburkolat egy kilométer hosszan, mintegy 90 millió forintból újul meg, az összeget Békés megyére elkülönített keretéből biztosítja a cég. Kónya István arra is kitért, hogy a 6 ezer négyzetméternyi szakaszon 800 négyzetméteren az alapot is kicserélik.

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk: a román határ irányába haladók továbbra is az elkerülő úton közlekedhetnek, a Bulcsú utca 44-es úti körforgalmától a gyulavári hídig azonban félpályás útlezárás lesz. A határ felől közlekedőket a Temesvári útra irányítják, ahonnan az összekötő úton haladhatnak tovább Békéscsaba irányába. Kónya István a megnövekedett teher- és személyforgalom miatt fokozott figyelmet kért a Gyulaváriban és a paradicsomi lakótelepen és annak környezetében élőktől.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 44-es főúton a 65-ös és a 74-es kilométerszelvény – Öcsöd és Szarvas – között, illetve a 47-es főúton a 94-es és a 96-es kilométerszelvény – Köröstarcsa és Körösladány – között szintén burkolatfelújítási munkák kezdődnek november 5-én, így ezeken a kilométereken is szakaszosan, félpályás korlátozással lezárásra és torlódásokra is számíthatnak a közlekedők. 

   

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)