Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mezítlábas őrületet keltett a Nightrain a gyulai Red Hole-ban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2014. november 03. 17:00
Mezítlábas őrületet keltett a Nightrain a gyulai Red Hole-ban
A szeghalmi rock-metál banda koncertjén zsúfolásig telt a gyulai szórakozóhely
A Nightrain gyulai bulijában. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Sikítozó lányok az első sorban, sörös korsóikat szorongató fiúk a másodikban, hajrázós tombolás és kőkemény rock ’n’ roll – avagy a Nightrain együttes gyulai koncertjén minden megtörtént, aminek egy rock-metál buliban meg kell történnie. A szeghalmi banda október 31-én mutatkozott be a gyulai Red Hole Music Pubban, ahol pillanatok alatt valóságos „dühöngőt” varázsoltak a pincéből.

A Nightrain nevű öttagú formáció gyulai koncertjén az énekért felelős Kovácsovics Máté rock-metál sikításokkal megspékelt tiszta és erőteljes énekhangjával igyekezett megragadni közönsége figyelmét, miközben többet és jobban is énekelt, mint a műfaj főként üvöltésekkel és hörgésekkel kombináló képviselői. Szegedi Mártontól (gitár) visszafogott, ám mégis élvezetes szólókat hallhattunk, míg Feke István (gitár) főként stabil játékával, pontosan hozott akkordjaival segítette zenésztársait. A zene mélységét biztosító Hangya Zoltán (basszusgitár) vitathatatlanul rockos, zúzósan menetelő basszusalappal járult hozzá a dús hangzáshoz, miközben Balázs Loránd (dob) energikus játékkal működött közre az „őrületben”.

A srácok főként saját szerzeményeikkel kedveskedtek hallgatóságuknak, ám olykor egy-két feldolgozás is előkerült, így például az A csitári hegyek alatt című népdal rock átiratára és a Papa Roach Last Resort című nótájára is tombolhattunk. Az őrület közepette Kovácsovics Máté egy-egy nóta között – versekkel „csitította a kedélyeket”, ám mindez egy pillanatra sem vetett gátat a „tébolynak”. A koncert végére ugyanis már olyannyira felfokozódott a hangulat, hogy amikor visszataps után felcsendült a banda Mezítláb című dala, a „dühöngőben” tomboló tábor tagjai cipőiket lerúgva adták át magukat a zenének.

A Nightrain gyulai bulijában csak az hagyott némi kívánnivalót maga után, hogy a hangok és a különböző hangszerek olykor csupán "kergették egymást". Ez azonban annak is betudható, hogy a zenészeknek meglehetősen nehéz feladatuk volt, hiszen – visszajelzést szolgáló kontrolládák híján – az erőteljes és „zajos” zenét játszó banda csupán a szemközti „fél falról” és az oldalsó tojástartókról visszaverődő hangokra hagyatkozhatott. Az azonban biztos, hogy a Nightrain zenekar mindvégig igyekezett gondoskodni a kiváló hangulatról, így nem is csoda, hogy koncertjükön zsúfolásig telt a gyulai Red Hole.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)