Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jövő tavaszra készülhet el a 21 méteres gyulai kilátó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. október 08. 23:00
Jövő tavaszra készülhet el a 21 méteres gyulai kilátó
A kisökörjárási erdei kirándulóhelyen kültéri bútorok, tűzrakóhelyek és egy esővédőház kap helyet
Képünkön (balról jobbra): Balogh Lajos, dr. Görgényi Ernő és Molnár Csaba. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

A gyulai vártoronynál is magasabb kilátó épül a kisökörjárási erdőben. A 21 méter magas építmény mellett egy erdei kirándulóhelyet is kialakítanak a másfél hektárnyi területen. A 33 millió 778 ezer forint összköltségű beruházás várhatóan jövő tavasszal készül el.

Dr. Görgényi Ernő polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat terveinek megfelelően az erdei kirándulóhely közel lesz a városközponthoz, így akár iskolás vagy óvodás csoportok is könnyen megközelíthetik majd.  

A városvezető kiemelte: a területen, nevelési célzattal, tudatosan nem helyeznek ki hulladéktárolókat, az alapvető erdei viselkedési szabályokra „Vidd magaddal a szemetedet!” feliratú táblával hívják majd fel a kirándulók figyelmét. Az információs táblán a folyóvölgyi ligeterdőkről szóló ismeretterjesztő szöveg és az erdei tűzvédelmi szabályok is olvashatók lesznek.

Balogh Lajos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a szállodákhoz és apartmanokhoz közeli, a vártól mintegy 500 méterre fekvő terület és az azon helyet kapó kilátó újabb vonzerőt jelenthet a városba érkező turisták számára.

Molnár Csaba projektmenedzsertől megtudtuk: a helyszínen négy erdei bútorgarnitúra, négy pad, két tűzrakóhely és egy esővédőház is helyet kap. A négy járószinttel rendelkező, 8-12 ember befogadására alkalmas kilátó tetejére csigalépcső vezet majd fel. A kialakításnak köszönhetően a kirándulók több szinten is megvizsgálhatják az erdei növényzetet.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a teljes nettó összeget támogatja, az áfa összegét, 7 millió 181 ezer forintot önerőként kell biztosítania az önkormányzatnak.

     

A kilátó tervei. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)