Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. füstgenerátorral szűri ki a szabálytalan bekötéseket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bányai György • HÍREK • 2014. október 07. 09:00
A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. füstgenerátorral szűri ki a szabálytalan bekötéseket
A szabálytalan bekötések esetén a füst jól látható módon megjelenik például az ereszcsatornákban
Dolgozik a füstgenerátor. Fotó: Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. szennyvíz-elvezetési csoportnál dolgozó munkatársai esők után minden esetben tapasztalják, hogy jelentősen megnövekszik a rendszeren átfolyó, kezelendő szennyvíz mennyisége. A csapadékos időszakban megugró elvezetett szennyvíz nagyságát másik oldalról a vízfogyasztási mutatók nem támasztják alá. Egyértelműen látszik, hogy a szennyvízelvezető rendszer több helyen összeköttetésben áll a csapadékvíz-elvezető rendszerrel.

Ez több szempontból sem szerencsés. Egyrészt a szennyvízrendszerben megjelenő csapadékvíz indokolatlanul megnöveli a rendszer fenntartásának, üzemeltetésének költségeit, másrészt a nem szokványos időjárási körülmények esetén a város mélyebben fekvő területein a csatornahálózat telítődése miatt egyes ingatlanokat, közterületeket elönthet a feltörő szennyvíz. A felszínre kiömlő szennyvíz az esztétikai problémán felül közegészségügyi kockázatot is jelent.

A kialakult helyzet megoldására, megszüntetésére a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. a tulajdonában lévő füstgenerátor alkalmazásával próbálja felderíteni az illegális csapadékbekötéseket. A szabályosan megépített és üzemeltetett szennyvízcsatorna-rendszerbe közvetlenül bevezetett füst nem jelenhet meg a rendszeren kívül. Ha a csatornába bevezetett füst mégis megjelenik a vizsgált terület környezetében a csapadékvíz-rendszerben, akkor az szabálytalan, illegálisan kialakított rákötést jelent.

A szabálytalan bekötések esetén a füst jól látható módon megjelenik például az ereszcsatornákban, víznyelőkön, összefolyókon, stb. A felderítéshez alkalmazott füst széleskörűen alkalmazott, és egészségre teljesen ártalmatlan. A felderítés során észlelt szabálytalanságokról kollégáink jegyzőkönyvet és videofelvételt készítenek. Kérjük és köszönjük segítségüket a szabálytalanságok felszámolása érdekében.

 

Képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)