Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kerti csapok ellenőrzésére és víztelenítésére bíztat a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bányai György • HÍREK • 2014. október 13. 09:00
A kerti csapok ellenőrzésére és víztelenítésére bíztat a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.
A lassan zordabbá váló időjárás szükségessé teszi a kertben található vizes rendszerek téli védelmét is
Képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

Sokan arra használják az őszi, kedvező időjárás nyújtotta napokat, hogy a kiskertben vagy a kertes házaknál a kerti bútorokat, grillezőket téliesítik. Felássák a kertet, és bevédik a fagyérzékeny növényeket. A lassan zordabbá váló időjárás szükségessé teszi a kertben található vizes rendszerek téli védelmét is. Legegyszerűbb módja a kerti csapok téli védelmének, ha az úgynevezett fagycsapot elzárjuk, és a csapokat megnyitjuk.

Ezáltal a szerelvényben, valamint a csapszárban lévő víz a fagycsapig leürül, és a kerti csapunk védetté válik a téli hidegek ellen. Meg kell említni azonban, hogy körültekintően járjunk el, és ellenőrizzük, hogy a fagycsapot jól zártuk-e el, mert ha nem, akkor a fagy elleni védekezésünk lehet hatástalan, illetve a fagycsapon átfolyó víz plusz költségeket okoz a családi költségvetésben. A kerti csapokon kívül bizonyos esetekben gondoskodni kell a vízórák fagy elleni védelméről is. A szabályosan kialakított vízóraaknák a téli fagyokra nem érzékenyek. A vízórák fagy elleni védelméről a régi kialakítású mérőhelyek esetében és a nem szabványos elhelyezésük esetén kell gondoskodni.  Sok esetben elegendő a mérőhely fölé lombcsomót felhalmozni, vagy több rétegben papírtakarást kialakítani. De előfordulhat, hogy komolyabb védelemre van szükség.

Ezekben az esetekben az aknák oldalának és tetejének a szigeteléséről is gondoskodnunk kell. Fontos megemlíteni, hogy attól függetlenül, hogy nem használjuk a vízvezetékünket, időről időre nem árt az ellenőrzése, mert egy esetleges heteken át tartó meghibásodás miatti vízelfolyás hatalmas károkat okozhat a vagyontárgyainkban, és az így elfolyt, jelentős mennyiségű vizet is kiszámlázza társaságunk. Ennek megelőzése érdekében javasoljuk a lakatlan ingatlanok esetében a mérő utáni csap elzárását.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)