Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitotta első üzletét az Integration Through Employment Hungary Kft. a gyulai vásárcsarnokban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. szeptember 12. 14:40
Megnyitotta első üzletét az Integration Through Employment Hungary Kft. a gyulai vásárcsarnokban
A stand létrehozása a sérült vagy megváltozott munkaképességű emberek munkához jutását szolgálja
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Ma reggel nyitotta meg első üzletét az Integration Through Employment Hungary Kft. a gyulai piac nemrégiben felújított, fedett csarnokában. Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület 2004-es alapítása óta próbál segíteni a sérült gyermekeknek és az őket nevelő szülőknek. Most, az ITE Hungary Kft. megalapításával lehetőségeiket kiszélesítették, így ezentúl célkitűzéseik között szerepel a sérült vagy megváltozott munkaképességű emberek munkához juttatása is. Standjuk létrehozása szintén e célt szolgálja.

Az üzlet megnyitóján Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott mondott köszöntőt, melyben a fogyatékossággal rendelkező emberek esélyegyenlőségének megteremtését, aktív befogadását és megkülönböztetésének megszüntetését megcélozó célkitűzések nagyon szép példájának nevezte az egyesület kezdeményezését. A kormánymegbízottat követően néhány szóban városunk polgármestere, dr. Görgényi Ernő is megosztotta gondolatait az eseménnyel kapcsolatban. A polgármester elmondta, hogy a stand megnyitása nem csupán gazdasági jelentőséggel bír, hiszen a társaság tagjai nemes küldetést hajtanak végre. Szavainak zárásként arra buzdította a jelenlévőket, hogy nyugodtan vásároljanak a vásárcsarnok újonnan nyílt üzletében, hiszen ezáltal maguk is tehetnek valamit sérült embertársaikért.

A megnyitó folytatásaként Felföldi Sándor, a civil szervezet elnöke röviden ismertette az egyesület és az ITE Hungary Kft. történetét – a megalapítástól kezdve egészen napjainkig.

- Az ITE Hungary létrehozásának alapötletét a szükség szülte. Egyesületünket 2004-ben azok az érintett szülők alapították, akik saját életükön keresztül tapasztalták meg, milyen sérült gyermeket nevelni. Alapításunk óta eltelt évek alatt gyermekeink felnőttek, egyesek kikerültek az iskola védett falai közül és sokan hamarosan ki fognak kerülni. A felismerést cselekvés követte, és megalakítottuk az ITE Hungary elnevezésű cégünket, mellyel azt szeretnénk kifejezni, hogy hozzátartozóink boldogulását, beilleszkedését, társadalmi integrációját az értékteremtő munkájukon keresztül képzeljük el – hangzott el Felföldi Sándor beszédében.

Az egyesület elnöke azt is elárulta, hogy a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ bentlakásos tanulói készítették megnyíló standjuk kézműves termékeit, melyek piaci bevezetéséhez szeretnének segítséget nyújtani. Üzletük másik fő terméke a savanyúság, melynek kicsomagolásában és a logisztikai feladatok ellátásában szintén sérült, fogyatékos munkatársaik segédkeznek.

A megnyitó zárásaként Furák István gyógypedagógus, a cég egyik alapító tagja, ismertette a vendégekkel a társaság, oktatással kapcsolatos hosszú távú terveit, melyekkel a sérült munkavállalók és munkahelyük közötti kapcsolattartást szeretnék megkönnyíteni. Furák István elmondta, hogy a folyamat első és legfontosabb része a munkahelyek érzékenyítése, illetve az, hogy olyan oktatást hozzanak létre, amely versenyképes tudást biztosít a képzésben résztvevő sérült embereknek.

     

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2014. szeptember 12. 15:32
A stand létrehozása a sérült vagy megváltozott munkaképességű emberek munkához jutását szolgálja
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)