Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Soundkillers zenekar zúzós rock-blues koncerttel szórakoztatta gyulai közönségét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2014. szeptember 08. 15:00
A Soundkillers zenekar zúzós rock-blues koncerttel szórakoztatta gyulai közönségét
A békéscsabai banda látványos produkcióját mintegy félszázan kísérték figyelemmel a Rondella teraszon
A Soundkillers zenekar a Rondella teraszon. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

A borús idő ellenére újabb szabadtéri koncerten vehettek részt az élőzene kedvelői szeptember 6-án a gyulai Rondella terasz ponyvája alatt. Ez alkalommal a békéscsabai Soundkillers zenekar csapott a húrok közé, akik a hűvös idővel és az időközben eleredő esővel nem törődve, látványos produkcióval szórakoztatták gyulai közönségüket.

Az Illyés József (gitár, ének), Arany Attila (basszusgitár, ének) és Nagy Attila (dobok) alkotta trió koncertjén főként a rock és a blues stílus dominált, de játékukat hallgatva – és figyelve – több alkalommal villanhatott be fejünkbe a pszichedelikus rock műfaja is. Zenei repertoárjuk igényesen összeválogatott nótákat tartalmazott, melyek – többek között – olyan világhírű előadókat idéztek meg, mint Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, a ZZ Top vagy a Cream.

Bár a békéscsabai banda zenéjének hangzásvilága a Rondella teraszon fellépő bandáktól megszokott zenei stílusnál jóval zúzósabb volt, úgy tűnt, muzsikájuk elnyerte a hallgatóság tetszését. Nem is csoda, hisz a zenészek teljes átéléssel, őrült módon tolták a nótákat. A koncert végéhez közeledve egyre jobban izzott a levegő, és amikor Illyés József a közönség közé lépve, majd székre pattanva is zúzott egy keveset, a hangulat abszolút a tetőfokára hágott.

A Soundkillers együttes – tagjainak figyelemfelkeltő fellépése és a trió dús zenei hangzása révén – szinte pillanatok alatt magára vonta a Rondella terasz vendégeinek figyelmét, de jó néhány környéken sétálgató járókelőt is a szórakozóhely ponyvája alá csalogatott, így végül produkciójukat mintegy félszáz ember kísérte figyelemmel.

         

Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)