Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egészségtudatos életmódot népszerűsítik a Gyulai járásban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. szeptember 02. 22:45
Az egészségtudatos életmódot népszerűsítik a Gyulai járásban
Dr. Görgényi Ernő: Gyulán és a járáshoz tartozó településeken eddig 3824 embert sikerült elérnünk az Egészségfejlesztési Iroda szemléletformáló programjával
Dr. Görgényi Ernő és Szőke Katalin. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Majdnem négyezren kapcsolódtak be a Gyulai járásban az Egészségfejlesztési Iroda Tégy az egészségedért! című szemléletformáló életmódprogramjába. A mintegy 125 millió forintból megvalósuló projekt keretében egyebek mellett térítésmentes szűréseket, előadásokat, valamint prevenciós csoportfoglalkozásokat szerveznek a térség településein.  

– Önkormányzatunk kiemelt feladatának tekinti a megelőzést és az egészségtudatos életmód népszerűsítését. A pályázat elnyerésével jelentős pluszforráshoz jutottunk, így Gyulán és a járáshoz tartozó településeken eddig 3824 embert sikerült elérnünk – fejtette ki dr. Görgényi Ernő polgármester a tavaly júniusban útjára indult projektet bemutató sajtótájékoztatón.    

Szőke Katalin projektmenedzser elmondta: minden hónapban új téma kerül terítékre, szeptemberben a sport és a mozgás fontosságára hívják fel a figyelmet. A program keretében a járáshoz tartozó településeken Mozogjunk Együtt! címmel családi napot szerveznek. Ugyanebben a hónapban, a szív világnapján állapotfelmérésen, szűréseken és orvoskonzultáción vehetnek részt az érdeklődők.

– Szeptembertől a járás településein működő középfokú oktatási intézményekben szervezünk prevenciós iskolai előadásokat egészséges életmód, táplálkozás, lelki egészség, drog, alkohol, dohányzás és egészséges környezet témákban. A foglalkozásokat vezető szakemberek az elhangzottak feldolgozására is nagy hangsúlyt fordítanak – ismertette a program részleteit Szőke Katalin.

Ugyancsak ősztől a járás háziorvosaival együttműködve komplex egyéni egészségfejlesztési szolgáltatást kínálnak a magas vérnyomással, cukorbetegséggel és túlsúllyal küzdőknek. A programokra elsősorban azokat várják, akik egészségi állapotuk miatt életmódváltásra szorulnak, amihez segítségre, szakmai támogatásra van szükségük.

A projektről a 66/466-877-es és a 30/915-7557-es telefonszámon, az efi@gyula.hu oldalon, illetve a volt Zöldkereszt épületében található Egészségfejlesztési Irodában informálódhatnak az érdeklődők.

      

     

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)